Solidarnost dobilo pristupni put, radiće se parking i ulaz u naselje

Naselje Solidarnost dobilo je pristupni put koji predstavlja samo prvu fazu radova u ovom delu Srbobrana jer je urbanističkim planom predviđeno da se, pored toga, uradi parking prostor, kao i ulazni put u samo naselje, čulo se u petak, 12. oktobra kada je prvi čovek lokalne samouprave Radivoj Paroški zajedno sa članom Opštinskog veća Đorđem Džekovim i v.d. direktora Graditelja Đorđem Radetićem obišao Solidarnost.

Tokom proteklih decenija stanovnici ovog naselja koje čini 11 kuća imali su ogromne probleme sa pristupom vozila, a sa potpunim završetkom predviđenih radova, čija je prva faza, odnosno upravo završeni put, vredna 3,29 miliona dinara, njihovim mukama došao bi kraj.

Predsednik opštine Radivoj Paroški ukazao je dugo pokretano pitanje kada će se nešto učiniti ovim povodom.

– Po urbanističkom planu ovo je deo naselja koje može da se širi, pa smo to iskoristili i izgradili pristupni put koji će omogućiti da građani u njemu žive bezbednije i lakše. Takođe, predviđeno je da se gradi i parking prostor, a moguće je da se i sa druge strane gradi deo naselja. Želimo i da u samom naselju uradimo pristupni, ulazni put, dok je u planu izgradnja puta ka hipodromu, ali to sada nije goruće pitanje – otkrio je šef lokalne samouprave.

Izvođač radova je preduzeće “Graditelj NS“, a šef gradilišta Dragan Bogović istakao je da je projektno rešenje predviđalo 96 dužinskih metara asfaltne konstrukcije, sa drenažnim i nosećim slojem drobljenog kamena i deset centimetara asfaltne konstrukcije.

– Put je širine šest metara što omogućava saobraćaj u oba smera. Na samom kraju saobraćajnice nalazi se proširenje koje je zamišljeno kao okretnica, a dodatno smo uradili drenažni jarak pored kako bi se omogućila dugotrajnost konstrukcije – objasnio je Bogović i dodao da su radovi završeni u roku.

A građani naselja Solidarnost su jednoglasni da će im biti mnogo lakše tek kada se uradi ulazni put između kuća u samo naselje.

– Iskreno, ovo trenutno još ne rešava mnogo toga. Do sada nismo nikako funkcionisali, kad bi se nešto upalilo vatrogasci ne bi mogli da dođu, hitna pomoć je jedva ulazila unutra, pogotovo zimi kad je sneg, a mučili smo se i sa pražnjenjem septičke jame. Izdržavamo kako moramo, mučimo se i jako je teško na ovom skučenom prostoru – zaključuju stanovnici ovog dela Srbobrana.

Darko Vujinović