“Zajednici zajedno“: Počelo glasanje, u igri tri kandidata iz Srbobrana

Udruženje za pomoć MNRO “Biser“, Centar za fizičku kulturu, rekreaciju i turizam i Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić“ našli su se u najužem krugu NIS-ovog društveno odgovornog programa “Zajednici zajedno“ kada je u pitanju opština Srbobran koja je jedna od 12 gradova i opština širom Srbije sa kojom poznata naftna kompanija sarađuje u okviru ovog projekta.

Ko će od ova tri nominovana kandidata biti pobednik u izboru i na taj način dobiti sredstva za prijavljene projekte odlučiće se glasanjem na sajtu koje će trajati od ponedeljka, 15. do četvrtka, 18. oktobra u 14 časova.

Udruženje “Biser“ predložilo je uvođenje centralnog grejanja na gas u zgradu, postavljanje 122 metara kvadratna laminatnog poda, hidroizolaciju unutrašnjih zidova i njihovo malterisanje u cilju dovođenja prostorija u funkcionalno stanje za boravak korisnika usluga, osoba sa invaliditetom, Centar za fizičku kulturu, rekreaciju i turizam planira uređenje igrališta uz magistralni put Srbobran-Bečej uklanjanjem dotrajalih objekata na igralištu i postavljanjem nove multifunkcionalne podloge i ekološkog dečjeg igrališta, letnjikovca sa klupama i zaštitne drvene ograde u cilju razvoja zdravog životnog stila od najranijeg detinjstva, dok je Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić“ kao svoju potrebu istakao nabavku vozila za transport infektivnog medicinskog otpada iz ambulanti u Turiji i Nadalju ka centralnom mestu za odlaganje otpada u cilju sprečavanja kontakta pacijenata i zaposlenih sa infektivnim medicinskim otpadom i radi ispunjavanja uslova za dobijanje akreditacije od Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.