Mladost-Radost zakazala u Zmajevu, ali čuva prvo mesto

Seriji pobeda došao je kraj. Nizali su trojke fudbaleri Mladosti-Radosti kod kuće i na strani od početka sezone, ali Zmajevo im se u nedelju, 14. oktobra nije posrećilo. Obilić je u sedmom kolu Međuopštinske lige opravdao zvanje nesavladivog domaćina u susretu sa neraspoloženim Srbobrancima, iskoristio igrača više i postigao pogodak dovoljan za uzimanje skalpa lideru prvenstva – 1:0 (0:0).

Baš kada je bilo najteže Mataruginova ekipa nije pružila igru na nivou prethodnih kada su čistili sve pred sobom. Svesni su bili u taboru belo-crvenih da okršaj sa Zmajevčanima neće biti nimalo lak i da će morati dobro da se pomuče kako bi se kući vratili sa tri boda u džepu. Međutim, svoje najlošije izdanje Vidaković i drugovi prikazali su upravo u odmeravanju snaga sa Obilićem, radosnim što su baš oni prvi osetili slast trijumfa nad do sada nepogrešivim Rajčurcima.

Posle meča pauze zbog lakše intervencije među stative se vratio standardni čuvar mreže Zdravko Dimić, ali ekipu Mladosti-Radosti zadesio je novi problem u vidu povrede talentovanog veziste Viktora Tota zbog čega je nakon pola sata provedenih na terenu morao da napusti igru, a njegovo mesto zauzeo je stameni Đorđe Golupski.

Čak i pre toga, izabranici trenera Matarugina nisu ličili na tim koji drži prvo mesto u poretku klubova Međuopštinske lige, pristup je od starta bio na lošem nivou, dok je domaćin bio konkretniji  i željniji pobede, istina, bez posebno kvalitetne igre.

Odmor po isteku uvodnog dela utakmice kao da je prijao belo-crvenima pa su nastavak dobro otvorili sve dok ih nije presekao drugi žuti, odnosno crveni karton desnog beka Bojana Živanovića zarađen zbog nesportskog ponašanja zbog čeka je poslednjih 20 minuta ekipa sa Rajčura igrala brojčano oslabljena.

Fudbaleri Obilića umeli su naplate ovaj poklon i u preostalom delu meča zatresu Dimićevu mrežu za minimalnu pobedu, treću u nizu.

Mladost-Radost: Zdravko Dimić, Bojan Živanović, Darko Konatar, Dejan Vidaković (k), Siniša Zeljić, Ervin Hodonicki, Ognjen Krstić, Zoltan Kirti, Viktor Tot (od 30. Đorđe Golupski), Nemanja Rankić, Dejan Živkov.

Klupa: Petar Omčikus, Veljko Radovanović, Nikola Ilić, Marko Mekić, Darko Filipović.

Srbobranci su stavili tačku na niz trijumfa, ali i na sistem utakmica kod kuće, pa na strani jer će u idućoj prvenstvenoj rundi u subotu, 20. oktobra (14.30) ponovo u goste, sada u Staru Moravicu gde uzimanje mere Slobodi ne bi trebao da predstavlja težak zadatak.

Darko Vujinović

Tabela Međuopštinske lige: