Srbobranci odolevali u Vršcu, pa primili dva gola za pet minuta

OFK Vršac je blickrigom presudio Srbobrancima. Bolju igru u drugom poluvremenu domaći su umeli da naplate sa golovima u završnih deset minuta utakmice desetog kola Srpske lige Vojvodine što je bilo sasvim dovoljno da u subotu, 13. oktobra slave nad plavima sa Vašarišta rezultatom 2:0 (0:0).

Bodovi osvojeni zahvaljujući pobedi u Pančevu za sada ostaju jedini prikupljeni na gostujućim terenima za ekipu Saše Filipovića. I u novoj prvenstvenoj rundi produžen je stari problem sa realizacijom, što je boljka koja muči Ćovina i drugove još od starta šampionata. Ni dve odlične šanse, ovog puta džokera sa klupe, Stefana Vukića nisu završile iza gol linije čuvare mreže Vršca, a na drugoj strani ni poslednja linija Srbobranaca nije izdržala do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Odolevala je sa uspehom, sa ne toliko posla u prvom delu igre, koliko u nastavku kada su domaći bili mnogo bolji i konkretniji na terenu. Bedem je pukao dok je sat otkucavao 80. minut utakmice.

Rešenje za matiranje golmana plavih Dejana Kronića pronašao je Belić, a svega pet minuta kasnije trijumf Vrščana overava nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Makedonije Aleksandar Lazevski.

Srbobran: Dejan Kronić, Mile Šarenac, Nikola Pronek, Ognjen Štefek, Vuk Španović, Nedo Slavuljica, Milutin Miletić, Danilo Pejović (od 46. Sreten Popović), Luka Bulatović, Aleksandar Ćovin, Miloš Stojaković (od 46. Stefan Vukić).

Klub iz Proleterske spustio se za poziciju niže na tabeli i sada je 14, ali uprkos tome još uvek, za bod, izvan zone ispadanja. Tik ispod Srbobrana nalazi se beočinski Cement koji je upravo naredni protivnik Filipovićevih momaka i to u okviru vanrednog kola Srpske lige Vojvodine koje je na programu u sredu, 17. oktobra od 15 časova.

Darko Vujinović

Tabela Srpske lige Vojvodine: