Rukometaši Srbobrana melju redom, težak ispit u sredu

Kakav početak sezone za tek nedavno oformljenu ekipu rukometaša Srbobrana! Borbeni izabranici trenera Vuka Milojičića ostvarili su već dve pobede u dva uvodna kola Treće lige Sever – grupa Zapad što je na njihov konto donelo i prve bodove, a interesantno je da su u oba navrata Srbobranci slomili otpor klubova iz Srema.

Kapiten Arizanov i drugovi su u šampionat zakoračili u nedelju, 7. oktobra utakmicom sa istoimenom ekipom iz Sremske Mitrovice. Milojičićevi momci bili su stegnuti i pomalo u grču zbog igranja prve takmičarske utakmice od kada su na okupu, pa su čitavo prvo poluvreme bili u egalu sa domaćinom.

Međutim, u nastavku su opustili ruku i prelomili meč u periodu od 33. do 40. minuta. Seriju od 4-0 koju su napravili održali su do kraja i uzdignutih ruku završili premijerni okršaj u povratničkoj sezoni njihovog kluba – 28:22 (11:10). Pored trijumfa veoma važnog za samopouzdanje tima, vredi istaći i činjenicu da je šansu u Sremskoj Mitrovici dobilo svih 14 rukometaša koje je na ovaj susret poveo šef struke Srbobrana.

Srbobran: Milan Došlov 2, Ervin Paška, Aleksandar Arizanov (k) 1, Miloš Šijačić 2, Dušan Furtula 3, Stefan Tojzan 6, Branimir Šegrt 2, Jovan Simin 2, Rade Lučić, Aleksa Španović 4, Kosta Zorić, Miloš Vraneš 6, Slobodan Živanović, Aron Tojzan.

Šest dana kasnije, u subotu, 13. oktobra Milojičićeva četa ugostila je Rumu i lakše nego što se očekivalo srušila iskusnog rivala – 27:19 (13:10).

Vodili su konstantno igrači sa grbom Srbobrana na grudima koji su disali kao jedan svih 60 minuta, a ključ pobede bila je granitna odbrana. Sa druge strane, u napadu se posebno istakao iskusni Miloš Vraneš koji je na sebe preuzimao ulogu egzekutora kada bi ponestalo rešenja, a upravo je on usled teže povrede prvog kapitena Aleksandra Arizanova preuzeo traku i bio predvodnik lepršave igre i srčane borbe koju je na delu demonstrirao domaćin.

U klubu su posebno ponosni na svoju decu. Talentovani Stefan i Aron Tojzan, Ervin Paška, Aleksa Španović, Miloš Šijačić, Aleksandar Gazdik, Aleksa Ađanski, Petar Rankov i Kosta Zorić uprkos tinejdžerskom uzrastu nameću se u prvom timu, a sa namerom da nastave razvoj su i prekomandovani među seniore iz mlađih kategorija gde su godinama bili pod trenerskom palicom sadašnjeg predsednika Stevana Bečejca.

Srbobran: Aleksandar Gazdik, Ervin Paška, Miloš Šijačić, Nemanja Gavanski, Dušan Furtula 5, Stefan Tojzan 2, Bojan Kurdulija 3, Jovan Simin 5, Rade Lučić, Viktor Varga, Petar Rankov, Aleksa Španović 1, Branimir Šegrt 2, Miloš Vraneš (k) 9, Aleksa Ađanski, Aron Tojzan.

Strateg rukometaša Srbobrana Vuk Milojičić naglasio je da nije nezadovoljan prikazanom partijom, borbenošću i zalaganjem, ali, kako kaže, uvek može bolje.

– Nažalost u Kup utakmici sa Futogom ostali smo bez kapitena Arizanova koji će, kako stoje stvari, zbog povrede propustiti prvi deo sezone. Ali koga nema bez njega se mora i može, a mi mu želimo brz oporavak i što skoriji povratak. Iskoristio bih priliku i da se zahvalim prvom čoveku našeg kluba Stevanu Bečejcu i članovima uprave Rajku Blagojeviću, Srđanu Dinjaškom, Vladimiru Šarčevu bez kojih ništa ovo ne bi bilo moguće. Zaista su uložili veliki napor da ovaj klub postave na stabilne noge, izvedu ga na pravi put i obezbede sve što je potrebno za normalno funkcionisanje, što uopšte nije lako. Takođe, hvala im mnogo što su baš mene izabrali da sa klupe predvodim ovu sjajnu grupu momaka – podvukao je za naš radio Vuk Milojičić.

S obzirom da su rukometaši Srbobrana ranije odložili megdan sa Hercegovcem iz Gajdobre sa kojim su krajem septembra trebali da otvore takmičarsku godinu, taj susret biće na programu u sredu, 17. oktobra od 20.15 na domaćem terenu. Srbobranci pozivaju navijače da se odazovu u što većem broju kako bi pružili ozbiljan otpor favorizovanoj ekipi čije ambicije ove sezone sežu daleko.

Darko Vujinović

Tabela Treće lige Sever – grupa Zapad: