Srbobran protiv Beočinaca za beg od opasne zone (sreda, 15.00)

Beočinci su idealna prilika za treću pobedu u sezoni. Ukoliko fudbaleri Srbobrana nameravaju da osiguraju opstanak u Srpskoj ligi Vojvodine utakmicu vanrednog 11. kola sa Cementom zakazanu za sredu, 17. oktobar (15.00) na stadionu u Šumici morali bi da završe sa pozitivnim ishodom kojim bi odmakli prvom pratiocu na četiri boda.

Ujedno, izabranici Saše Filipovića bi se donekle distancirali od zone ispadanja što bi im omogućilo da lakše ulaze u predstojeće prvenstvene bitke. Na tom putu do sada su kuburili sa realizacijom šansi koje bi stvarali, zbog čega na svom kontu imaju možda i manji broj bodova nego što su mogli da osvoje.

Najistureniji igrač u startnoj postavi plavih sa Vašarišta Stefan Vukić do sada se dva puta upisivao u listu strelaca, a nema sumnje da svi u taboru Srbobrana očekuju od njega da proradi u što skorije vreme.

– Mislim da ne postoji lak protivnik u našoj ligi, međutim sada imamo veliku šansu da se još više podignemo iznad crte jer nam stiže ekipa koja je ispod nas na tabeli. Ukoliko damo svoj maksimum siguran sam da ćemo se radovati na kraju. Ne zanima nas ništa sem pobede, šef voli ofanzivnu igru i u svaki meč ulazimo da napadnemo rivala. U okršaju sa Cementom sve zavisi od nas. Ja svaki put nameštam glavu i nadam se da ću postići gol posle četiri kola posta i da ćemo ostvariti značajan trijumf – poručuje za “Radio Srbobran“ Nišlija u redovima plavih.

Darko Vujinović