Preko 600 učenika iz opštine na “Uličnim trkama“ u Srbobranu!

Preko 600 učenika iz svih škola na teritoriji opštine učestvovalo je u sredu, 17. oktobra na tradicionalnim “Uličnim trkama“ koje Centar za sport i turizam organizuje povodom Dana oslobođenja Srbobrana.

Osnovci i srednjoškolci nadmetali su se u ukupno devet trka u skladu sa uzrastima dece i to na dužinama od 200, 400, 600, 800 i 1.000 metara. Početak za one najstarije bio je od ulice Hajduk Veljka 48, potom se nastavilo pored sportske hale, ispod mosta i Zmaj Jovinom ulicom sve do Trga Republike gde se nalazio cilj.

Po troje najbolje plasiranih u svakoj kategoriji nagrađeno je medaljama, dok su svi koji su završili trku među prvih deset takmičara na poklon dobili majicu.

Vršilac dužnosti direktora opštinskog Centra za sport i turizam Slobodan Subić istakao je da ih je vreme poslužilo, kao i da je ovogodišnje izdanje “Uličnih trka“ bilo najmasovnije do sada na šta ukazuje i činjenica da je samo iz Turije i Nadalja u Srbobran organizovano došlo 100 đaka.

– Ove godine smo odlučili da napravimo određene izmene, a tu pre svega mislim na kontrolu učesnika i nepravilnosti u samom takmičenju što se pokazalo kao veoma uspešno jer na naše, ali i na zadovoljstvo sve dece koja žele da se nadmeću sportski i u načelu fer-pleja, nije zabeležena nijedna nepravilnost. Dodatne napore na tom polju učinili su i nastavnici koji su se maksimalno angažovali i ovim putem želim da im se posebno zahvalim zbog toga što ova manifestacija ne bi bila ovoliko masovna i uspešna. Naravno, hvala i direktorima svih škola na saradnji, kao i Domu zdravlja, policijskoj stanici, “Graditelju“, opštinskom Sportskom savezu i Atletskom klubu Srbobran – zaključuje Slobodan Subić.

Zlatno i srebrno odličje u konkurenciji srednjoškolaca osvojile su sestre Ivana i Jelena Curaković, košarkašice ŽKK Srbobrana, dok je brozna pripala njihovoj saigračici Mirjani Đokić.

– Nismo se posebno pripremale za trku pošto redovno treniramo. Trener Subić nam je dan pre kroz šalu rekao da očekuje medalje od nas, mada su tako razmišljali i u klubu i u gimnaziji jer smo sportistkinje. Sa zadovoljstvom smo trčale i uspele da završimo na postolju – navela je Ivana za naš radio.

Sa druge strane, “srebrna“ Jelena je bila u drugačijoj situaciji pošto zbog zdravstvenih problema nije trenirala oko deset dana.

– Bilo mi je malo teže da započnem, mislila sam da ću posustati, međutim istrčale smo do kraja, to je najbitnije, a mnogi su se predali već na startu – podvukla je naša sagovornica.

Darko Vujinović