Seka i Bane: Publika u Srbobranu ume da reaguje

Komična predstava “Nobelovac i ja“ dovela je u Srbobran dva proslavljena glumačka imena, Jelisavetu Seku Sablić i Baneta Vidakovića čije su role oduševile i nasmejale ljubitelje igre na daskama okupljene u Pozorištancu u utorak, 16. oktobra.

Komad koji je režirao Sekin sin Stefan Sablić govori o oživljenoj srednjoškolskoj ljubavi koja, kada se dogodi u srednjim godinama, može imati veoma zanimljive i komične posledice. Priča odstupa od uobičajenih scenarija čija je tematika emocija između dve osobe što je očigledno dobra pozivnica, dobitan recept i razlog zbog kojeg već tri i po godine publika puni hale gde god sa “Nobelovcem“ nastupa čuveni glumački dvojac.

Jedna od poslednjih doajena ženskog domaćeg glumišta Jelisaveta Seka Sablić (76) je po završetku predstave naglasila da je ovo proverena duokomedija koju veoma voli.

– Ona je zaista duhovita i nije prostačka. Tekst je odličan i ističe se po tome što je zabavan i gađa mnoge životne istine što svaki čovek u gledalištu ukoliko želi može da prepozna. Svaki dobar tekst me uvek ponese i bude mi inspirativan zbog čega mi je i lako da ga igram. Publika u Srbobranu je bila divna, moram da je pohvalim. Slušali su, tačno su reagovali i lepo se smejali. Kada je tako onda ona predstavlja još jednog dobrog partnera koji ti pomogne. Veče je bilo izuzetno – podvukla je naša sagovornica.

Na pitanje kako je glumiti zajedno sa Banetom Vidakovićem, govori da je on iz istog džepa kao i ona.

– Mlađi je od mene skoro 20 godina, ali dobro se slažemo, on je ipak stara škola. Veoma je duhovit, pravi komičar i divan glumac od treninga. Ne igramo prvi put zajedno. Inače smo svake večeri na sceni, on u Narodnom pozorištu, ja u Jugoslovenskom dramskom, pa iako sam u penziji radim kao zver – ističe Seka Sablić.

Vidaković, koji se kroz karijeru, između ostalih, proslavio i ulogom Robije iz “Sivog doma“ poručio je da obožava i neobjašnjivo voli kada dođe u vojvođanske krajeve.

– Inače sam rodom iz Bele Crkve u Banatu odakle mi je pradeda došao u Beograd pre 110 godina. Nemam kontakt sa tim delom porodice, međutim kad god sam u Vojvodini uvek se lepo provedem. Predstava je inače vodvilj komedija, poznat sam po tome da volim da ih igram, a Seka je partneri za poželeti. Uvek uživamo zajedno i drago mi je što je gledalište bilo krcato, publika je sjajna i lepo je reagovala – završio je sagovornik “Radio Srbobrana“.

Darko Vujinović