Mladost-Radost brojala do 13, osigurana jesenja titula

Fešta golova u režiji fudbalera sa Rajčura! Znalo se da je razlika u klasi između “fenjeraša“ i lidera Međuopštinske lige neuporediva, ali igrači Mladosti-Radosti potrudili su se da u subotu, 20. oktobra u Staroj Moravici ekipi Slobode u utakmici osmog kola do vrha napune mrežu i ostvare ubedljivo najveći trijumf u prvenstvu – 0:13.

Izabranicima stratega Dragana Matarugina drugo uzastopno gostovanje, nakon minimalnog poraza u Zmajevu, dobro je došlo kako bi se vratili na pobednički kolosek na kom su se nalazili od samog početka takmičarske godine, a sa kog su privremeno sišli posle izgubljenog meča sa Obilićem.

Sav bes iskalili su na najslabijem timu lige koji uglavnom služi za popravljanje gol razlike, mada su u dva navrata uspeli da otkinu bodove rivalima. Međutim, u duelu sa Srbobrancima nedorasli domaćin nije znao šta ga je snašlo kada su golovi počeli da se nižu kao na traci.

Posebno raspoložen za pobošljanje golgeterskog učinka bio je prekaljeni Zoltan Kirti koji je četiri puta slao loptu iza leđa golmana Slobode, het-trik zabeležio je Dejan Živkov, dva pogotka proslavio je Nemanja Rankić, dok su svoje ime u listu strelaca upisali i Đorđe Golupski, Siniša Zeljić i Ervin Hodonicki, a doprinos autogolom dali su i fudbaleri kluba iz Stare Moravice.

Pored ovakvog epiloga, Rajčurce je dan kasnije obradovao i poraz prvog pratioca Budućnosti koja je na na svom terenu u Savinom Selu deklasirana od strane Obilića (1:4). To znači da je Mladost-Radost pred poslednje kolo prvog dela sezone Međuopštinske lige osigurala zvanje jesenjeg šampiona.

Zavesa na uvodni deo prvenstva pašće u nedelju, 28. oktobra, a belo-crveni će tog dana u 13.30 dočekati upravo drugoplasiranu Budućnost. Iako se očekivalo da će sudar ove dve ekipe odlučiti ko će kalendarsku 2018. završiti na vrhu, ispostavilo se da u megdanu sa klubom iz Savinog Sela Srbobranci samo moći da dodatno overe prvu poziciju i pobegnu na još veću razliku pred zimsku pauzu.

Darko Vujinović

Tabela Međuopštinske lige: