Udruženje penzionera opštine Srbobran proslavilo 70 godina postojanja

Udruženje penzionera opštine Srbobran je u sredu, 24. oktobra u svojim prostorijama proslavilo jubilarnih 70 godina od osnivanja, a na njihov poziv kao specijalni gost pojavio se i prvi čovek lokalne samouprave Radivoj Paroški sa svojom suprugom Zorankom.

U slavljeničkoj atmosferi uz muziku, hranu i piće okupljeni penzioneri su obeležili sedam decenija postojanja Udruženja čiji su članovi, a predsednica Ljubica Alargić je u svom obraćanju istakla da su oni neprofitabilna, apolitična organizacija koja se bavi i dobrotvornim radom u interesu penzionera sa najmanjim primanjima poput nabavke ogreva i drugih potrepština.

– Takođe, imamo običaj da se družimo i sa drugim identičnim opštinskim udruženjima kako bi u društvu provodili svoje dane. Imamo i pomoć lokalne samouprave koja nam pomaže u skladu sa svojim mogućnostima, pa smo tako išli na više putovanja gde smo imali prilike da vidimo mnoge manastire i znamenita mesta. Posebno hvala predsedniku Paroškom koji je uvek imao razumevanja za nas i našao vremena da sasluša i pomogne – poručila je Ljubica Alargić uz želju da u istom sastavu dočekaju i druge jubileje.

Čelni čovek opštine Srbobran ukazao je na činjenicu da radni vek brzo prođe i da posle toga treba ulepšati život.

– Mi se trudimo koliko možemo da pomognemo svim društvenim organizacijama, posebno penzionerima, jer ste vi doprineli da se izgradi ovo društvo i sve institucije. Sa dobrom organizacijom možete mnogo učiniti za vas lično, ali i vaše udruženje. Znate da sebi ulepšate život, to je za svaku pohvalu. Želim vam sve najbolje, pre svega zdravlja i sreće i nadam se da ćemo se viđati još češće u ovakvim i sličnim prilikama –  zaključio je Radivoj Paroški.

Darko Vujinović