Srbobranac Danijel Rafajlović krenuo put Meksika na Svetsko prvenstvo

Srbobranac ide na Svetsko prvenstvo! Sportski ribolovac Danijel Rafajlović je kao član prve postave bas reprezentacije Srbije (u lovu na pastrmskog grgeča) u petak, 26. oktobra zajedno sa ostatkom ekspedicije koju čine još pet startera, dvojica rezervista, tim menadžeri i delegat krenuo za Meksiko gde će na jezeru El Kućiljo od 1. do 3. novembra učestvovati na planetarnom šampionatu koje okuplja ukupno 14 selekcija sa četiri kontinenta.

Naša reprezentacija debituje na ovakvom takmičenju, a Danijel će biti jedini Srbobranac u društvu kolega iz Kule, Crvenke, Odžaka, Bođana, Novog Sada i Kikinde.

Odabrana ekipa se u jutarnjim časovima zaputila put Budimpešte odakle će avionom najpre ići do Amsterdama, zatim do Meksiko sitija, Montereja, a potom im preostaje još 200 kilometara do krajnjeg odredišta blizu američke granice.

Rafajlović pred dugi put nije krio uzbuđenje, kao ni želju da se kući vrate sa medaljom oko vrata.

– Daćemo sve od sebe i trudićemo se maksimalno da osvojimo neko odličje. Peca se ekipno, za ponedeljak i utorak su predviđeni treninzi, naredna tri dana takmičenje, dok je posle toga na programu ceremonija. Lovićemo velikoustog basa, odnosno pastrmskog grgeča rasprostranjenog po celom svetu i on predstavlja ribu koja se najčešće peca na sportskim nadmetanjima. Iskoristio bih priliku i da se zahvalim lokalnoj samoupravi koja mi je finanijski pomogla, zaista mi je mnogo značila ta podrška – poručio je Danijel Rafajlović.

Prvi čovek opštine Radivoj Paroški koji je uz člana Opštinskog veća zaduženog za sport i omladinu Jovicu Andrića bio na Trgu slobode da isprati i poželi sreću srpskim reprezentativcima naglasio je da lepo zvuči kada Srbobran ima svog predstavnika na Svetskom prvenstvu.

– Samo pojavljivanje već znači mnogo, ali naša nacija kao uvek očekuje medalju, pa tako i mi. S obzirom da su na planetarnoj smotri po prvi put svaki rezultat biće uspeh, a bitno je da se vrate nazad kako treba i da ih svi dočekamo. Pomogli smo Danijelu, kao što to činimo za sve naše značajne predstavnike na raznim takmičenjima i mislimo da je to potrebno. Mala smo sredina i kada je prisutan kvalitet onda ga treba podržati. To predstavlja samo mali znak pažnje pred sve ono što ih čeka, a ovaj sport i put nisu nimalo jeftini – podvlači Radivoj Paroški.

Darko Vujinović