Star prejak za Akademik, Nova Pazova je meta (subota, 16.30)

Očajna treća četvrtina uzela je danak. Držao se koliko-toliko Akademik u prvom poluvremenu susreta 4. kola Prve regionalne lige Sever protiv Stara u Maloj sali Spensa, ali domaćin u nastavku utakmice odigrane u nedelju, 21. oktobra dodaje gas i završava posao sa na kraju ubedljivom razlikom – 113:76 (27:22, 26:18, 29:9, 31:27).

Izabranici Marka Srđanova su uoči duela sa Novosađanima bili svesni da će ukrstiti koplja sa ekipom iz vrha tabele koja je zacrtala plasman u viši rang takmičenja. Uz razliku u kvalitetu, žutima na ruku nisu išli ni problemi u igračkom kadru koji je zbog povreda i bolesti bio značajno oslabljen, a sve je praćeno starim problemom sa manjkom termina za treninge.

Imajući sve to u vidu, konačan ishod i nije mogao da bude bitno drugačiji. Trener Akademika ipak primećuje da su njegovi momci na gostujućem terenu ubacili 76 poena što je najviše od starta sezone uopšte.

– Bili smo u igri tokom prvog poluvremena, a onda je usledila ta fatalna treća deonica koju smo izgubili sa 20 razlike i tu je bio kraj. Moja ekipa je pružila dobar otpor. Međutim sveukupno gledano, naš osnovni problem je to što zbog raznih okolnosti nismo dovoljno utrenirani i posle dobrog početka manjak kondicije i koncetracije uzrokuje pad, pa je posle teško vraćati se u meč. Posebno u slučajevima kada su u pitanju jači rivali – rezonuje naš sagovornik.

Prema rečima Srđanova, Akademiku sada predstoje okršaji sa klubovima iz drugog dela ligaške lestvice u kojima će tražiti šansu za premijernu pobedu u ovoj takmičarskoj godini. Možda prva prilika za tako nešto je dvoboj sa Novom Pazovom koju će Srbobranci dočekati u subotu, 27. oktobra (16.30).

– Iskreno, verujem da sada imamo veće šanse za trijumf. Ne poznajemo ih dovoljno, mada bismo po dosadašnjim rezultatima rekli da možemo da se nosimo sa njima. Atmosfera u ekipi se popravila, neki igrači su nam se vratili posle povreda, tako da će starteri i nosioci imati više vremena da se odmore – u optimističnom tonu završava Marko Srđanov.

Inače, šef struke žutih će u utakmici sa Novom Pazovom računati na sledećih 12 imena:

Marko Marojević, Aleksandar Filipović, Martin Černak, Ognjen Pilić, Radovan Rodić, Dejan Babić, Momčilo Vučinić, Nenad Mikić, Stevan Ivaniš, Miodrag Petković, Srđan Šteković, Vanja Srđanov.

Darko Vujinović

Tabela Prve regionalne lige Sever: