Ivana Curaković pred Radnički: Naša borbenost je ključna (subota, 19.00)

Kragujevčanke nisu naivne, ali cilj je kristalno jasan. Posle prvenstvenog poraza od Proletera na strani i slavlja u Kupu Vojvodine nad beogradskim Radničkim košarkašice Srbobrana okreću se narednim ispitima u Drugoj ligi Srbije, a pred pulenkama stratega Slobodana Subića u susretu trećeg kola zakazanog za subotu, 27. oktobar u 19 časova na parketu ovdašnje sportske hale naći će se klub duge istorije, Radnički iz Kragujevca.

Srbobranke su pobednički ukoračile u novu sezonu kada je pred domaćom publikom uzet skalp Karaburmi, nakon čega je usledilo lošije izdanje u Zrenjaninu, dok pred novi meč kod kuće iz domaćeg tabora nedvosmisleno poručuju da samo trijumf zadovoljava njihove apetite.

Jednu od glavnih uzdanica Subićeve čete svakako predstavlja povratnica u matični klub Ivana Curaković (18) koja uoči megdana sa Kragujevčankama za naš radio ističe da se uzda borbenost njene ekipe za svaku loptu.

– Upravo to je bilo ključno na poslednjoj utakmici. Od početka priprema smo radili na čvrstoj odbrani što smo i pokazivali do sada. Pored toga, potrebno je da ispoštujemo sve postavljene principe i zadatke od strane trenera i ukoliko sve bude po našim zamislima ne bi trebalo da bude problema. Radnički nije naivan rival i mnogo će nam značiti ako ih savladamo, pogotovo što su ostali u neku ruku slabiji od njih – smatra krilo ŽKK Srbobrana.

Naša sagovornica naglašava da očekuje dobar meč, borbu i veliku želju za pobedom svog tima.

– Ono što bi nam sigurno pomoglo je bolje šutersko veče nego u nedavnom Kup duelu, par dobrih realizacija koje tada nisu bile dobre i nastavak jake i agresivne odbrane. Dobili smo smernice za određene igračice i zadatke koji moraju da se ispune i verujem da će sve biti kako treba. Domaćinstvo nam je samo dodatni motiv, treba da nastavimo niz pobeda, međutim idemo korak po korak – iskusno govori Ivana Curaković.

Ukazuje da je tempo od tri meča za osam dana u određenoj meri naporan, mada priznaje da im je potrebna igra.

– Kada utakmica počne, sav umor i bolovi nestaju. Sjajno je i to što ove sezone na svakoj poziciji imamo po dve ili više igračica zbog čega su rotacije i minutaže dobro raspoređene i to mnogo znači svakoj od nas. Osećam se odlično što sam se vratila u svoj klub, ali priznajem da imam i određenu dozu pritiska. Posle dve godine u Mađarskoj očekivanja navijača su prisutna i moraju se opravdati, a tu je naravno i odgovornost prema ekipi i samoj igri – završava košarkašica Srbobrana sa reprezentativnim renomeom uz poziv publici da u subotu ispuni tribine.

Darko Vujinović