SRAMNO Zapaljena tribina FK Mladost-Radost

Samo nekoliko sati nakon što su fudbaleri ekipe Mladost-Radost ubedljivom pobedom na domaćem terenu stavili tačku na polusezonu kojom su pečatirali prvo mesto na tabeli i zvanje jesenjeg šampiona Međuopštinske lige, jedna od dve tribine kluba sa Rajčura potpuno je zapaljena!

Kako nezvanično saznajemo, požar je podmetnut u noći između nedelje i ponedeljka, a od tribine koja je često bila mesto okupljanja najzagriženijih pristalica belo-crvenih nije ostalo gotovo ništa.

Predsednik Mladosti-Radosti Predrag Trbojević je za naš radio ogorčeno poručio da ne zna šta bi mogao biti razlog ni uzrok ovakvog sramnog vandalskog poteza.

– Svima nam je poznato da su za požar potrebna tri elementa – kiseonik, gorivo (materija koja gori) i izvor toplote, odnosno temperatura na kojoj se materija zapali. Mišljenja sam da je požar izazvan namerno, tribina je izgorela u rekordnom roku, a razumnom čoveku ovo nikad ne bi palo na pamet da uradi, pogotovo što se na njoj neretko okuplja omladina. Imali smo već iskustva sa drugim krilom tribine na kojoj je takođe pre nekoliko godina podmetnut požar, ali na sreću bezuspešno. Tada je tribina višednevno tinjala, bila je nagorela i mogla je da se sanira zamenom drvenih greda i dasaka, što sada nije slučaj – ukazuje sagovornik “Radio Srbobrana“.

Kako još kaže, Mladost-Radost je danas po ko zna koji put istrpela vandalski čin.

– Lomili su nam daske na tribinama, klupe oko terena bile su izlomljene i oskrnavljene, obijane su nam prostorije, kradene lopte i rekviziti. Na ulazu u stadion napravljena je deponija, ali sve to nas nije nateralo da odustanemo, pa neće ni ovo. Pitamo se da li smetamo? Možda nekome šteti što na zelenoj površini postoje ovakvi sportski objekti. Da li nekome smeta što na toj livadi treniraju deca i građani Srbobrana ili možda još gore, je li problem što imamo preko 200 gledalaca po utakmici? Treba li zapaliti tribinu ako si prvi na tabeli ili zato što ti decu treniraju mladi i školovani treneri – pita se prvi čovek belo-crvenih.

Trbojević dodaje da se iskreno nada kako ne postoji veza sa svim navedenim ili sa ličnim imenima ljudi i članova kluba sa Rajčura.

– Tribine su napravljene pre deset godina, a još veća žal ostaje što se na toj zapaljenoj nalazio mural našeg pokojnog druga i igrača Radislava Pantića koji je tragično stradao u saobraćajnoj nezgodi pre pet godina. Sada nam je neophodna pomoć i podrška oko sanacije nastale štete i obratićemo se svim građanima Srbobrana koje pozivam da se odazovu – podvukao je predsednik FK Mladost-Radost.

Dok sve ne izađe na videlo, ostaje da u mirisu paljevine lebdi pitanje ko je i zbog čega odlučio da na ovakav retko viđen način nanese štetu klubu čije boje godinama brane igrači iz Srbobrana, a posebno blistava izdanja prikazivali su u upravo završenom prvom delu prvenstva.

Inače, pre samo nešto više od mesec dana u prostoru ispod tribine koje više nema dogodilo se samoubistvo kada se F.K. (55) odlučio da sebi prekrati život vešanjem.

Darko Vujinović