OKK Srbobran se držao protiv favorita lige, horor povreda Stojinovića

Teška povreda prvog centra Srbobranaca Miloša Stojinovića bacila je u senku sjajan otpor momaka Jovice Andrića na terenu prvog favorita lige. Hrabro su se košarkaši OKK Srbobrana nosili sa snažnom i iskusnom ekipom somborskog Džokera u duelu 4. kola grupe B Druge regionalne lige Sever odigranog u nedelju, 28. oktobra, ali nakon tog momenta koji se dogodio na isteku treće deonice, gostima su misli bile usmerene isključivo na povređenog saigrača – 111:74 (21:23, 36:24, 23:18, 31:9).

Miloš Stojinović

Andrićeva četa sjajno je otvorila utakmicu, rezultatska prednost je tokom uvodne četvrtine konstantno bila na njihovoj strani, pa su je i završili u plusu od dva poena, međutim Somborci sredinom druge deonice prelaze u vođstvo koje nisu ispuštali do kraja susreta.

Nikola Babić

Zeleno-beli su i dalje bili u igri, semafor je na poluvremenu pokazivao deset razlike u korist Džokera (57:47), dok je u momentu nemile scene sa povredom posle duela u reketu bilo 15 za domaće (80:65), no za priču o daljem jurišu za rivalom u preostalom delu utakmice iz tog razloga više nije bilo mesta.

Aleksandar Srdanov

OKK Srbobran: Nikola Babić 16, Novica Mirosavljević, Radovan Babić, Aleksandar Srdanov 3, Mirko Paroški, Dušan Puhar 15, Slobodan Subić 3, Dejan Andrić 17, Uroš Radovanović, Miloš Stojinović 18, Stevan Vujić 2.

Strateg na klupi Srbobranaca odlučio se da u završnih deset minuta ukaže priliku igračima sa manjom minutažom, a u izjavi sa naš radio ukazao je da je zadovoljan odnosom svog tima i prikazanom partijom u prve tri četvrtine.

– Borben meč sa jakim tempom. Džoker je ubedljivo najozbiljniji konkurent za ulazak u viši rang, ima nestvarno jaku ekipu za ovu ligu, u susretu sa Futožanima su slavili sa čak 80 razlike, dok su subotički OKK Spartak u gostima dobili sa 30 i o njihovom kvalitetu je suvišno govoriti. Izuzetno su iskusni i spremni, ne verujem da u obe grupe postoji klub koji može da ih pobedi. Prekaljeni Milijan Bocka (36) bio je nerešiva enigma za nas – ističe Jovica Andrić.

Dejan Andrić

Skreće pažnju i na važan momenat dvoboja u Somboru.

– Našem centru Stojinoviću je ispalo koleno iz ležišta i vraćeno mu je nazad. Usledio je desetominutni prekid i od tada smo svi mislili samo o njemu. Iznešen je sa terena, čekamo da ode na magnetnu rezonancu pa ćemo videti ozbiljnost povrede, ali sva je prilika da ostajemo bez njega u narednom periodu. On je jako bitan igrač i to će nam predstavljati veliki problem – razočarano zaključuje naš sagovornik.

Sledeći zadatak u šampionatu koji čeka OKK Srbobran mogao bi se podvesti pod lakšim s obzirom da u petak, 2. novembra (19.15) u ovdašnju sportsku halu stiže Basketbal stars iz Futoga koja od starta sezone niže samo poraze.

Darko Vujinović

Tabela Druge regionalne lige Sever: