Besplatno savetovanje u obasti energetske efikasnosti svakog utorka

Lokalna samouprava će zajedno sa Mrežom dobre energije za građane Srbobrana, Turije i Nadalja svakog utorka, počevši od 6. novembra, sa početkom u 10 časova u Maloj sali Skupštine opštine organizovati uslugu besplatnog savetovanja u oblasti energetske efikasnosti, a na raspolaganju zainteresovanima biće diplomirani inženjeri Nikola Vujović i Željko Zečević.

Ukoliko imate potrebu da potražite savet stručnih lica na temu energetske efikasnosti vaše zgrade, kuće ili stana, lokalna samouprava i Mreža dobre energije vas pozivaju da donesete svoju dobru energiju pitanja i dileme.

– Ako gradite ili rekonstruišete, menjate način grejanja, ili se spremate na zamenu uređaja za grejanje, možda vam možemo pomoći da se zdravije i jeftinije ogrejete i osvetlite životni prostor. Lokalna samouprava je dužna da po zakonu bar jednom nedeljno obezbedi savetodavnu pomoć za unapređenje energetske efikasnosti zgrada u privatnom vlasništvu. Mreža dobre energije će se truditi da pomogne u ispunjavanju zakonskih obaveza, a pre svega želimo da pomognemo vlasnicima zgrada da smanje svoje troškove za energiju, povećaju komfor stanovanja i smanje zdravstvene rizike. Dakle, cilj je smanjiti troškove za energiju i zagađenja usled potrošnje i proizvodnje energije. Usluge sekretarijata su besplatne i dostupne svim građanima – rekao je za srbobran.rs diplomirani inženjer Nikola Vujović.