Srbobranski naprednjaci obeležili krsnu slavu

Uz članove stranke, koalicione partnere, direktore javnih ustanova i funkcionere, opštinski odbor Srpske napredne stranke je u svojim prostorijama u Srbobranu u subotu, 27. oktobra proslavio krsnu slavu Svetu Petku.

Prisutnima se najpre obratio domaćin Vladimir Šarčev koji je pozdravio goste, a potom je mikrofon preuzeo šef lokalne samouprave Radivoj Paroški.

– Hvala vam što ste svojim dolaskom uveličali našu slavu. Pored njenog tradicionalnog obeležavanja, proslavljamo i prvih deset godina postojanja Srpske napredne stranke. U teškom periodu za našu državu uspeli smo da izrastemo u veliku partiju koja je Srbiji donela mir i stabilnost. Možda neki i ne znaju, ali prvi odbor koji je formiran u Skupštini opštine posle izlaska iz SRS-a bio je upravo u Srbobranu. To je značajan podatak i o njemu stalno treba govoriti – ukazao je Paroški.

Predsednik opštine naglasio je da je srbobranski SNS imao težak put, sa usponima i padovima, ali da je izrasla u najjaču stranku koja zajedno sa koalicionim partnerima SPS, SVM i GG “Zoran Dudvarski“ vodi lokalnu samoupravu.

– Konstantno idemo linijom uspona. Od pedesetak članova došli smo do 1.200, od nekada četiri odbornika popeli smo se na 11, a od dvadesetak odsto osvojenih glasova sada imamo 57 procenata. Želimo da idemo samo napred, primamo sve ljude dobrih namera, uz nas je veliki broj njih, a mi smo uvek okrenuti građanima – zaključio je Radivoj Paroški.

Darko Vujinović