Ćovin i Vukić pogurali Srbobran do preokreta u Čelarevu

Preokret i radost u roku od pet minuta. Bolju igru i veću želju za pobedom naplatili su u Čelarevu fudbaleri Srbobrana u duelu sa ČSK-om koji je daleko od blistavih izdanja ove sezone, što su plavi sa Vašarišta znali da iskoriste i u meču 13. kola Srpske lige Vojvodine odigranog u subotu, 27. oktobra golovima Ćovina i Vukića proslave drugi trijumf na strani – 1:2 (1:0).

Nakon prosutih bodova u Šumici nedelju dana ranije protiv Mladosti iz Bačkog Jarka (2:3) ekipa Saše Filipovića nastojala je da trojkom u Čelarevu donekle neutrališe ovaj nepovoljan ishod kod kuće i u okršaju sa nejakim ČSK-om ponovo zakorači na pobedničku stazu u čemu je u potpunosti uspela.

Doduše, nije sve išlo tako glatko. Prvo poluvreme proteklo je u znaku bolje igre domaćina koji je držao loptu u svom posedu i napadao Srbobrance što je rezultiralo i golom u mreži Dejana Kronića krajem uvodnog dela meča, dok su igrači kluba iz Proleterske pokušavali da uzvrate, ali nisu ozbiljnije ugrozili Čelarevce.

Odmor koji je usledio poslužio im je da konsoliduju svoje redove i da se hladnih glava vrate na megdan. Sa mislima da je samo pobeda prihvatljiva, Filipovićevi momci kreću na sve ili ništa. Takav pristup doneo je dominantniju partiju Srbobrana, a ofanziva je krunisana sa dva brza gola u 80. i 85. minutu, najpre kapitena Aleksandra Ćovina, potom i probuđenog strelca Stefana Vukića čime ovaj dvojac odnosi na Vašarište zaslužena tri boda.

A da ne bude baš sve idealno zaslužna je povreda jagodične kosti kreatora igre Nede Slavuljice zbog čega je snažni vezista morao van terena, pa je umesto njega priliku sa klupe dobio Darko Sušić.

Srbobran: Dejan Kronić, Mile Šarenac, Nikola Pronek, Sreten Popović, Ognjen Štefek, Nedo Slavuljica (Darko Sušić), Milutin Miletić, Danilo Kovačević (Vuk Španović), Miloš Stojaković (Luka Bulatović), Aleksandar Ćovin, Stefan Vukić.

Srbobranci su zahvaljujući ovom trijumfu i raspletu u utakmicama ekipa sa kojima dele sudbinu u drugom delu tabele zabeležili značajan skok za tri mesta. Prošlosezonski šampiona Vojvođanske lige Sever se tako sada nalazi na 11. poziciji, a u subotu, 3.novembra (13.30) ugostiće šestoplasirani Dinamo iz Pančeva koji u poslednja tri susreta ne zna za poraz i primljeni gol.

Darko Vujinović

Tabela Srpske lige Vojvodine: