Srbobranci održali čas rukometa u Beočinu

Rutinski do nova dva boda.  U neravnopravnom rukometnom okršaju petog kola Treće lige Sever – grupa Zapad podmlađeni sastav Srbobrana je u nedelju, 28. oktobra na gostujućem terenu lagano preskočio nejake Beočince nad kojima rivali redovno popravljaju gol razliku, a takvu priliku nisu propustili ni izabranici Vuka Milojičića – 13:39 (3:21).

Sa pola gasa Srbobranci su uspeli da slave nad fenjerašem. Pitanje pobednika nije se postavljalo ni pre početka susreta, dok je razvoj situacije na parketu samo potvrdio da su pred domaćinom još jednih sumornih 60 minuta.

Razlika u kvalitetu preslikala se i na semafor koji je verno prikazao odnos snaga dva trećeligaša. Strateg gostiju imao je luksuz da ukaže veću šansu momcima koji su dosadašnje utakmice više pratili sa klupe, što su oni u Beočinu umeli da maksimalno iskoriste i daju svoj doprinos do sada najubedljivijem trijumfu Srbobrana.

Golovi u mreži najslabije ekipe prvenstva nizali su se jedan za drugim, ali kao najzapaženiji na tom planu izdvojili su se Stefan Tojzan, Jovan Simin i Aleksa Španović koji su zajedno 21 put matirali golmana Beočinaca.

Srbobran: Aleksandar Gazdik, Miloš Šijačić 4, Aleksa Ađanski 3, Dušan Furtula 2, Stefan Tojzan 8, Bojan Kurdulija 2, Jovan Simin 7, Rade Lučić, Viktor Varga 1, Petar Rankov 1, Aleksa Španović 6, Kosta Zorić, Ervin Paška 3, Miloš Vraneš (k), Slobodan Živanović 2, Aron Tojzan.

Milojičićevi puleni samo zbog za nijansu lošije gol razlike nisu na čelu tabele, nego tik ispod lidera žabaljskog ŽSK, a posle dva lakša duela predstoji im znatno teži i veoma bitan ispit u vidu Hajduka iz Čuruga sa kojim će se sudariti pred domaćom publikom u subotu, 3. novembra od 19 časova.

Darko Vujinović

Tabela Treće lige Sever – grupa Zapad: