OKK Srbobran kao favorit ide na Futožane (petak, 19.15)

OKK Srbobran jeste favorit, ali nijedan rival nije za potcenjivanje. Uoči dvoboja petog kola Druge regionalne lige Sever ekipa Jovice Andrića očekuje i veruje u pobedu nad futoškim Basketbal starsom sa kojim ima zakazan okršaj na svom parketu u petak, 2. novembra (19.15) svesna da ipak, s obzirom na sve okolnosti, nikome nema pravo da preti.

Lišeni usluga prvog centra Miloša Stojinovića koji je u prošloj prvenstvenoj rundi u Somboru pokidao bočne ligamente kolena zbog čega će narednih šest nedelja nositi gips, a nakon toga biće utvrđeno i da li potrebna operacija, ali sa povratnikom Nemanjom Trninićem, zeleno-beli napadaju goste koji sa sva četiri poraza drže fenjer.

Kormilar broda OKK Srbobrana Jovica Andrić oprezno poručuje da ne postoji laka utakmica.

– Ukoliko pogledate sastav ekipe iz Futoga videćete da na spisku imaju i starije igrače, mada od početka sezone nastupaju sa mladima zbog čega i beleže loše rezultate. Oni su generacijski praktično izjednačeni sa našom sedmoricom iz prvog tima (od 18 do 21 godine), a hoće li ovoga puta računati i na iskusnije momke tek ćemo videti. Istina je da smo favoriti, međutim moramo biti pravi da bismo bilo koga dobili. Nekolicina igrača je prehlađena, videćemo hoće li biti u stroju. Bez obzira na sve, na domaćem terenu uvek očekujem pobedu i uradićemo sve da bismo je ostvarili – nedvosmisleno ističe za naš radio mladi stručnjak.

Darko Vujinović