Probuđeni Srbobranci žele Dinamov skalp (subota, 13.30)

“Trojka“ u Čelarevu predstavlja jasan signal kakve su ambicije Srbobranaca uoči megdana sa Dinamom. Uprkos tome što je klub iz Pančeva značajno bolje rangiran od plavih sa Vašarišta, Ćovin i društvo nameračili su pobedu koja bi ih vinula u prvi deo lestvice Srpske lige Vojvodine, a hoće li u toj misiji imati uspeha biće poznato posle duela 14. kola zakazanog za subotu, 3. novembar (13.30) na stadionu u Šumici.

Koliko težak posao očekuje fudbalere Srbobrana u nameri da probiju bedem gostiju možda najbolje pokazuje podatak da Dinamo u prethodne tri utakmice nije primio gol, dok se ponose i činjenicom da su među četiri tima sa najčvršćom odbranom u prvenstvu. Sa druge strane, posle mnogo kuburenja sa neefikasnošću, četa trenera Saše Filipovića se probudila u poslednja tri kola u kojima je sedam puta savladavala protivničke čuvare mreže (poređenja radi, u uvodnih deset postigli su samo pet golova).

Jedan od onih koji se izborio za poverenje šefa struke u redovima plavih je levonogi defanzivac Ognjen Štefek, a ovoletošnja akvizicija kluba iz Proleterske za naš radio navodi da će on i njegovi saigrači dati sve od sebe da izbore petu pobedu od početka takmičarske godine.

– Probaćemo da ih držimo što dalje od našeg gola i sa puno trčanja da im pravimo problema po bokovima. Očekuje dobru i kvalitetnu utakmicu i da slavimo na kraju, raspoloženje u ekipi je odlično, atmosfera na treningu je dobra i mnogo nam je značio trijumf u Čelarevu za nastavak takmičenja. Ko god od nas da izađe na teren pružiće svoj maksimum, šef je spremio taktiku, a jedini na koga neće moći da računa je vezista Nedo Slavuljica koji je zbog povrede jagodične kosti u meču sa ČSK-om morao na operaciju – raportira Štefek za “Radio Srbobran“.

Darko Vujinović