“Ruka spasa“ nastavlja da pomaže

Udruženje “Ruka spasa“ predstavilo je svoj projekat “Čuvajmo tradiciju“ u okviru kog su u Pozorištancu u sredu, 20. decembra 2017. godine nastupili Kulturno-umetnička društva “Bard“ iz Srbobrana i “Ivanjsko cveće“ iz Nadalja.

Ova prilika iskorišćena je da se Udruženje, koje broji skoro 30 članica, oduži onima koji ih podržavaju i pomažu, a zahvalnice su dobili opština Srbobran, Centar za socijalni rad, Julijana Šimonj i Slobodanka Gradinac.

Nakon toga su nastupili gosti iz Nadalja sa koreografijom “Igre iz Mačve“, a potom je i pevačka grupa“ Đurđevak “izvela dve pesme. Scena je zatim prepuštena mlađem naraštaju Kulturno-umetničkog društva “Bard“ koji su prisutnima prikazali “Igre iz Gruže“. Svi oni su na sebi imali nošnju koju su izradile članice “Ruke spasa“.

Predsednica ovog Udruženja Savka Lazić je u svom obraćanju pozvala sve da im se pridruže u radionicama koje se održavaju četvrtkom u Pozorištancu, zahvalivši se pritom svojim koleginicama i drugaricama što sa toliko ljubavi i želje istrajavaju na svakom postavljenom zadatku.

Ona je nakon završenog programa za “Radio Srbobran“ poručila da su imali želju da kroz projekat “Čuvajmo tradiciju“ pomognu lokalnim kulturno-umetničkim udruženjima.

– Količina od 14 vezenih haljina, isto toliko crnogorskih kapa, pregača i marama možda za njih nije toliko velika, jer imaju puno članova, ali mi ćemo im i dalje pomagati barem ovako kroz ručni rad. Sledeće radionice ćemo posvetiti novorođenčadima, pa treba da pripremamo kape, čarape i rukavice, a ne odustajemo ni od ideje da ćemo raditi za decu sa Kosova i Metohije – navela je naša sagovornica i dodala da se zahvaljuje lokalnoj samoupravi koja je podržala projekat, ali i da je Udruženju neophodan adekvatan prostor.

Foto: Darko Vujinović

Darko Vujinović