Subić: Radnički je ozbiljna ekipa, naš adut duga klupa (subota, 19.15)

Dva Radnička su pala, ostao je još jedan, verovatno i najjači. Rešene da opravdaju status nepobedive ekipe na domaćem terenu, a ujedno i upišu treću “recku“ u nizu košarkašice Srbobrana će u subotu, 10. novembra (19.15) u duelu petog kola Druge lige Srbije ukrstiti koplja sa kragujevačkim Radničkim 2016.

Pojačane povratnicama u tim Majom Stajkovski i Zoranom Tanurdžić, ali i verovatno lišene pomoći Mirjane Zorić koja kuburi sa povredom mišića zadnje lože, uz već duže vreme odsutnu Marinu Kaćanski, Srbobranke koje su u nedelji pred ovaj okršaj trenirale redovno, ali veoma smanjenim intezitetom, pokušaće da opravdaju očekivanja svojih navijača i uzmu meru još jednoj kragujevačkoj ekipi koju žele da pošalju kući pognute glave.

Šef struke ŽKK Srbobrana Slobodan Subić ocenjuje da je njihov naredni rival ozbiljniji od beogradskog i gradskog rivala istog imena iz srca Šumadije, kao i da će sigurno prvenstvo završiti u gornjem delu tabele.

– Naš osnovni adut u mečevima sa svim timovima je naša klupa i minimum deset igračica u rotaciji. Mi namećemo tempo koji malo ko može da prati. U prethodnom periodu imali smo zgusnut raspored takmičenja u kome je zaista bilo malo vremena za popravljanje igre i posvećivanje pažnje detaljima, ali bio bih zadovoljan kada bi pokazali isti nivo forme kao i u prethodnim susretima – rezonuje u najavi utakmice ovaj stručnjak.

Govoreći o navijačima u Srbobranu, ističe da niko u ligi nema podršku kao oni.

-Vidim da moje devojke uživaju da nastupaju kod kuće, u nekim momentima igramo nošeni tom energijom i podrška sa tribina je svakako bitan faktor na svim duelima, a znam da će na ovom posebno biti na visini angažovanja. Posle ovog kola sledi nam pauza zbog neparnog broja klubova u prvenstvu i neću preterivati ako kažem da nam je ona prekopotrebna. Svi su svedoci da smo u kratkom periodu odigrali mnogo utakmica, intezitet je poprilično uzeo maha i jedva čekamo malo prostora za, pre svega fizički, a i psihički oporavak i nešto rasterećeniji period za ekipu – zaključuje Slobodan Subić.

Darko Vujinović