Kuglana se vraća, renovira se parket, kupljeno i ozvučenje

Centar za sport i turizam opštine Srbobran ima mnogo planova za sledeću godinu, a tiču se, između ostalog, osposobljavanja kuglane, rekonstrukcije parketa u velikoj hali, uvođenja struje sa utičnicama u svlačionice i postavljanja klupi i kanti za otpad na plato ispred sportske sale.

Ovo je u petak, 22. decembra 2017. na susretu sa medijima poručio vršilac dužnosti direktora pomenute javne ustanove Slobodan Subić. On je tom prilikom sumirao i rezultate ovogodišnjeg rada.

Prema njegovim rečima, jedan od prioriteta Centra za sport i turizam u 2018. biće kupovina opreme i povratak kuglane u funkciju.

– Tokom ove godine smo dva puta konkurisali za novčana sredstva uz pomoć KLER-a, međutim oba puta su u resornom sekretarijatu imali prioritetnije projekte. Ono što je bitno da su Centar za sport i turizam i lokalna samouprava obezbedili milion dinara kao učešće u tim projektima, a mi ćemo svakako nastaviti da konkurišemo sa namerom da dobijemo preostala sredstva – poručio je Subić.

Još jedna ideja koja privlači pažnju je renoviranje prostora koji je namenjen za restoran u sportskoj hali. Naime, ideja je da se pregradni zid između tog restorana i sportske hale izbije i napravi novi, stakleni zid.

– S obzirom da je za vreme treninga i nekih drugih aktivnosti zabranjeno prisustvo publike u sportskoj hali, želimo da se taj zid napravi zatvoren. Ukoliko uspemo da dobijemo novac za kuglanu, imali bismo jednu zaokruženu priču gde pored nje radi i restoran, pa bi posetioci mogli da vide šta se dešava i u kuglani i u sportskoj hali – ističe v.d. direktora Centra za sport i turizam.

Kako kaže Slobodan Subić, neće izostati ni rekonstrukcija parketa u velikoj hali.

– Taj parket je u prilično lošem stanju. Imamo sredstva predviđena budžetom i ako sve bude kako treba u toku leta nas očekuje ovaj posao. Osim toga u Planu i programu našeg rada predviđen je i novac za postavljanje bilborda na zidu sportske hale. Radi se o nosećem, istočnom zidu koji se vidi sa mosta – naglašava on.

Uz sve, navodi, potrebno je da se urede i kupatila, posebno dotrajali tuševi, kao i da se u svlačionice uvede struja sa utičnicama.

– Svlačionice su kao pre 30 godina i osim što su zamenjene pločice, u njima ne postoji ni jedna utičnica ni za mobilni telefon, ni za fen, a to je danas svakako potrebno – podvlači Subić, koji je istovremeno i trener prvog tima košarkašica Srbobrana.

Novost je i da će plato ispred sale tokom sledeće godine dobiti klupe i kante za smeće koje su veoma potrebne, imajući u vidu masovnost đaka i sportista koji se kreću po Trgu prof. Milivoja Tutorova, smatra v.d. direktora srbobranskog Centra za sport i turizam.

– To je nešto što smo predvideli i siguran sam da će se taj plan i realizovati. Napomenuo bih da je naša sportska hala jedna od tri najstarije u Vojvodini i da datira iz 1967. godine. Ona je još uvek vrlo reprezentativan objekat Srbobrana, a pošto kao sportista imam priliku da gostujem u raznim sportskim dvoranama i arenama širom Srbije, mogu reći da je malo objekata u koji se ovoliko ulaže. Ali za njegovu reprezentativnost nisu odgovorni samo zaposleni ili lokalna samouprava, već i sportisti koji poštuju kućni red. Imamo jako mali broj lomova i šteta u toku godine – jasan je Slobodan Subić.

On otkriva i da se u skorijem periodu očekuje da sportska hala u Turiji bude data na upravljanje ustanovi na čijem je čelu.

– Dok se ne realizuje papirologija, ne mogu da pričam o planovima, ali imamo uvid u kakvom je stanju objekat i kakve su potrebe i prioriteti u ovom trenutku. Planiramo da njenim dobijanjem proširimo ponudu za rekreativce i u tom slučaju bi mogli da imamo znatno više prostora i veću ponudu za bavljenje rekreativnim sportom – govori ovaj uspešni košarkaški strateg.

Subić se vraća sadašnje vreme i kaže da je u proteklih nekoliko dana, zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, kupljeno kompletno ozvučenje za veliku halu u Srbobranu, a i montaža je već završena.

– Četiri zvučnika, mikseta i mikrofon su sasvim dovoljni za potrebe ovakve dvorane. Kada to kažem, mislim na događaje koje mi organizujemo, poput utakmica, turnira i manjih priredbi. Za neke koncerte i slične stvari trebalo bi imati profesionalno ozvučenje – priznaje on.

Interesantno je da su obezbeđeni i sandučići za prvu pomoć kojih u sportskoj hali u Srbobranu nikada nije bilo.

– Radi se o donaciji jer smo ih dobili od firme “Tehnika MB“, a materijal za njihovu popunu je obezbedio ovdašnji Dom zdravlja. Mislim da nam je to bilo neophodno i ovim putem im se zahvaljujem na poklonu – poručuje Slobodan Subić.

Vršilac dužnosti direktora Centra za sport i turizam, koji je na tom mestu od četiri meseca, podseća da su u godini koja je na isteku realizovana dva velika projekta.

– Radi se o rekonstrukciji male sale, njenih svlačionica, platoa ispred sportske hale i sanitarnog čvora za sportiste u velikoj sali. Jedan deo sredstava obezbedila je lokalna samouprava, a drugi deo preko resornog pokrajinskog sekretarijata. Sve to je dugo godina čekalo na obnovu, a mi smo zaista zadovoljni, jer su radovi kvalitetno izvedeni – tvrdi Subić.

Drugi  veliki projekat koji je završen tokom jula i avgusta 2017. je nova rasveta u velikoj hali

– I ovde je opština obezbedila jedan deo novca, a drugi je stigao preko resornog pokrajinskog sekretarijata. Imamo priliku da vidimo znatno ekonomičnije osvetljenje koje daje mnogo prirodniju svetlost u odnosu na staro, a ono je i jeftinije za održavanje od prethodnog, starog više od tri decenije – ističe on.

Prema njegovim rečima, Centar za sport i turizam nije samo hala u Srbobranu, klizalište ili turnir u malom fudbalu.

– U narednoj godini ćemo uzeti aktivno učešće i posredovanje u svim radovima koji će se odvijati na našim fudbalskim stadionima, kao i otvorenim terenima u opštini koji su pod našim okriljem – podvukao je Subić.

Za kraj razgovora je hteo da istakne i dobar odnos sa lokalnom samoupravom, posebno sa članom Opštinskog veća zaduženog za sport i omladinu Todorom Šimpragom.

– Zahvalio bih se na lepoj saradnji i predsedniku opštine, načelnici Opštinske uprave, KLER-u koji je aktivno sa nama angažovan na projektima gde konkurišemo, kao i svim članovima Opštinskog veća, direktorima javnih ustanova i škola. Svima im želim sreću u Novoj godini, ličnog i porodičnog uspeha, a siguran sam da ćemo i u budućnosti sarađivati još bolje nego do sada – zaključio je v.d. direktora Centra za sport i turizam Slobodan Subić.

Foto: Darko Vujinović

Darko Vujinović