Fudbaleri Srbobrana stali na gostovanju “fenjerašu“

Dominacija na terenu se nije ispatila, kontranapadi domaćina bili su kobni. Baš kada se činilo da su fudbaleri Srbobrana u naletu, došlo je do “proklizavanja“ u Novoj Pazovi. Ekipa sa začelja Srpske lige Vojvodine je u subotu, 10. novembra pokazala zube plavima sa Vašarišta, iako se na papiru činilo da će Filipovićevi puleni u meču 15. kola sa Radničkim pokupiti sva tri boda, kući se se vratili bez plena – 2:0 (1:0).

Uzalud su igrači kluba iz Proleterske napadali i vršili presing na rivala, nagrada u vidu realizacije je izostala. A do pogotka su mogli već u uvodnom delu utakmice kada kapiten Ćovin trese stativu iz slobodnog udarca, nekoliko minuta kasnije udarac štopera Proneka glavom posle prekida golman domaćina brani, dok je i najistureniji igrač u redovima Srbobrana Vukić propustio priliku da kruniše nadmoć plavih.

I kako to obično biva, neiskorišćene šanse stižu na naplatu, pa Radnički u 44. minutu iz kontre stiže do prednosti sa kojom je mirniji i zadovoljniji otišao na odmor.

Gotovo preslikan scenario gledao se i u preostalom delu susreta. Izabranici trenera Filipovića imali su loptu u svom posedu i pokušavali da probiju bedem Pazovčana kroz sredinu i po bokovima, što je domaćinu još više davalo prostora za opasne kontranapade.

Kako je vreme odmicalo, a rezultat se nije menjao, fudbaleri Srbobrana rizikovali su sve više, pokušaji Vukića, Miletića i Bulatovića nisu završili u mreži i onda u 80. minutu odbrana gostiju ponovo popušta i lopta po drugi put završava iza leđa Dejana Kronića – 2:0.

U završnici levi bek plavih Štefek našao se oči u oči sa protivničkim čuvarom mreže, međutim ni tada nije došlo do egzekucije.

Srbobran: Dejan Kronić, Mile Šarenac, Nikola Pronek, Sreten Popović, Ognjen Štefek, Milutin Miletić, Luka Bulatović, Aleksandar Ćovin, Danilo Kovačević (Vuk Španović), Miloš Stojaković (Darko Sušić), Stefan Vukić.

Usled ovakvog ishoda Srbobranci su se spustili za korak niže na tabeli, pa se sada nalaze kraj rednog broja 12. Naredna prepreka koja im sledi u subotu, 17. novembra (13.00) takođe nosi ime Radnički, ovoga puta iz Sremske Mitrovice, a na važnost ovog okršaja ukazuje podatak da su domaćini u opasnosti da još više potonu ukoliko izgube i tada bi ih preskočili upravo Mitrovčani.

Darko Vujinović