Novogodišnji turnir u malom fudbalu sa čak 64 ekipe!

U srbobranskoj hali sportova je u petak, 22. decembra 2017. godine  počeo novogodišnji turnir u malom fudbalu na kom će učestvovati 64 ekipe.

Član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu Todor Šimpraga ističe da je Srbobran postao mesto u kome se održava najmasovniji turnir u malom fudbalu u čitavoj Pokrajini.

– Ljudi iz Fudbalskog saveza Vojvodine i Futsal saveza Srbije nisu mogli da veruju kada su čuli da broj učesnika. Pitali su nas u čemu je tajna, ali nismo hteli da im otkrijemo. Imamo preko 600 takmičara, biće odigrano 180 mečeva, dok ne krene eliminaciona faza oni će trajati pola sata, a potom 40 minuta – naglašava član Opštinskog veća.

Šimpraga očekuje da sportska hala bude ispunjena do poslednjeg mesta, pogotovo kada budu igrali timovi iz opštine Srbobran.

– Učesnike očekuju vredne nagrade. Prvaci u seniorskoj kategoriji dobiće 150.000 dinara, najboljima kod veterana sleduje letovanje u Sutomoru, a nadam se da ćemo u dogovoru sa Slobodanom Subićem napraviti malo iznenađenje za šampione kod najmlađih takmičara – podvlači on.

Priznaje i da je bio prijatno iznenađen kada su se za turnir prijavile i ekipe iz Beograda.

-To je možda i dokaz toga da je ovaj turnir kvalitetan. Zamolili su nas da u toku dana odigraju po dve utakmice, što naravno nije problem. Želimo da ih lepo ugostimo i da u prestonicu ponesu pozitivne utiske iz Srbobrana. Isto tako, imamo i sedam, osam ekipa iz Novog Sada, zatim Temerina, Bečeja, Vrbasa, Zrenjanina i okolnih manjih mesta – podvlači Šimpraga.

Za kraj dodaje da mu je od kada je pre četiri meseca Slobodan Subić izabran na mesto vršioca dužnosti direktora Centra za sport i turizam mnogo lakše jer sav posao oko organizacije ovakvih i sličnih događaja ne pada samo na njegova pleća.

– Imam zaista najbolju saradnju sa njim i mnogo mi pomaže. Recimo, sada nisam morao toliko da se posvetim klizalištu kao prošle godine, već sam svoj maksimalan doprinos dao organizaciji ovog turnira – završava Todor Šimpraga.

Darko Vujinović