Stiže Srem, Akademik traži prvu pobedu (subota, 17.00)

Bolan poraz, možda i najubedljiviji u dugoj istoriji kluba doživeo je Akademik na gostovanju u Veterniku. Lider Mladost u nedelju, 18. novembra nije imala milosti prema žutima zakucanim za dno Prve regionalne lige Sever, a neravnopravan duel u kojoj se pobednik znao i pre početka utakmice završio se porazno visokom razlikom po ekipu iz Srbobrana – 129:34 (24:7, 42:14, 29:9, 34:4).

Koliko će ovaj poslednji u seriji izgubljenih mečeva od starta sezone dodatno uzdrmati prvi tim Akademika, ionako već oslabljen iz mnogobrojnih razloga, moglo bi da izađe na videlo u subotu, 24. novembra (17.00) kada će izabranici trenera Marka Srđanova ukrstiti koplja sa Sremom iz Sremske Mitrovice.

Pogled na tabelu i skor 0-8 ukazuje da mnogo toga ne štima u redovima Akademika, pa je upaljena crvena lampica, a hoće li i kada žuti stati na noge ostaje da se vidi u narednom periodu.

Ono što je sigurno, Srbobrancima je pobeda, koju još nisu osetili, u ovakvom trenutku prekopotrebna, mada se čini da predstojeći rival nije baš idealna prilika za ostvarenje tih namera. Istina, Srem se još uvek nije radovao na gostujućim terenima i pokušaće da prvi brejk napravi upravo u Srbobranu, dok momcima koji budu na raspolaganju šefu Srđanovu preostaje da naprave iznenađenje i upamte devetu rundu kao onu u kojoj su konačno prvenstveni susret završili uzdignutih ruku.

Darko Vujinović