Jelena Curaković: Šabac je prilika da se dokažemo (sreda, 19.00)

Najbolja drugoligaška ekipa udariće na tim sa začelja elitnog ranga. Upravo ovako bi mogla da glasi najkraća najava četvrtfinalnog okršaja drugog stepena Kupa Srbije u kojem će u sredu, 28. novembra (19.00) u lokalnoj sportskoj snage odmeriti košarkašice Srbobrana i Šapca.

Znatno raspoloženije i u boljoj formi u eliminaciono takmičenje ući će pulenke Slobodana Subića iza kojih je zavidna serija od četiri trijumfa, dok Šapčankama u Prvoj ligi ne cvetaju ruže, pa tako ove sezone u devet prvenstvenih utakmica još nisu osetile slast pobede.

Možda bi ovaj podatak mogao ukazati da su domaće iz tog razloga u prednosti, a krilo Srbobrana Jelena Curaković smatra da će susret sa prvoligaškim klubom poslužiti da vide na kom su nivou, odnosno da pokažu svoje mogućnosti.

– Naš dosadašnji učinak dosta govori. Mlada smo i perspektivna ekipa sa mnogo kvaliteta i ovo je prilika da se dokažemo, iako neće biti lako. Sigurna sam da gošće dolaze sa ogromnim motivom pošto su sve mečeve u šampionatu izgubile i verovatno im pomisao da će igrati sa rivalom iz Druge lige podiže samopouzdanje. Svaka od nas od ranije zna bar jednu ili dve igračice Šapca što je dobro jer imamo sliku o njima, ali naravno tu je i priprema za duel koju smo imale ove nedelje – naglašava naša sagovornica.

Jelena uverava da će u Kup utakmicu ući ozbiljno i sa velikom željom, mada priznaje da je prisutna i mala količina pozitivne treme.

– Ko je bolji saznaćemo na kraju. Umor je prisutan i biće naporno s obzirom da smo imale dve utakmice za vikend (seniorke i juniorke) pa vremena za odmor nije bilo, međutim ulazimo hladne glave i ne razmišljamo toliko o tome, to nas svakako očekuje kroz celu sezonu. Ono što je sigurno, bićemo motivisane, pre svega jer ćemo biti na domaćem terenu gde imamo sjajnu atmosferu i ogromnu podršku sa tribina što nam zaista mnogo znači. Zaista je lepo videti veliko interesovanje za žensku košarku i kako je svaki put sve više publike – primećuje 18-godišnje krilo ŽKK Srbobrana.

Ipak, uprkos svemu, u prvom planu je težnja za još jednim važnim trijumfom.

– Svaka od nas ima veliku invididualnu i timsku odgovornost da odradi svoj deo posla i ono što trener zahteva. Ne razmišljamo unapred, idemo meč po meč i nadamo se da ćemo u skladu sa našim ciljem daleko dogurati – zaključuje Jelena Curaković uz poziv navijačima da ih bodre i još jednom naprave dobru atmosferu.

Inače, pobednika ovog dvoboja u polufinalu čeka prvoligaš Bor koji je deklasirao Radnički iz Kragujevca (107:44).

Darko Vujinović