Novogodišnji futsal turnir u decembru, izmene donose atraktivnost

Početak trećeg Novogodišnjeg futsal turnira u Srbobranu koji organizuje lokalna samouprava u saradnji sa opštinskim Centrom za sport i turizam zakazan je za subotu, 22. decembar, a u odnosu na prva dva doživeo je određene izmene.

Ekipe u sportskoj hali više se neće takmičiti u malom fudbalu, već futsalu pa će se na terenu nalaziti igrač manje nego što je to ranije bio slučaj (četiri plus jedan, maksimalno 12 igrača u timu), a u skladu sa pravilima igraće se sa loptom veličine četiri.

Predviđeno je da kotizacija za seniore iznosi 12.000 dinara (ukoliko dovedu i ekipu u mlađim kategorijama cena je niža za 2.000), nagradni fond biće 350.000, od čega će prvaku pripasti 200.000, poraženi finalista dobiće 100.000, dok će trećeplasirani zaraditi 50.000 domaćih novčanica.

Veterani (35 i više godina) će i dalje nastupati po sistemu pet plus jedan igrač i za kotizaciju će morati da izdvoje 8.000, a nagradni fond za njih iznosiće ukupno 100.000 dinara. Takođe, mlađe selekcije, odnosno pioniri (2003, 2004 i 2005. godište) i petlići (2006. i mlađi) oslobođeni su ove obaveze i za njih su, pored medalja i pehara koje će dobiti najuspešnija tri tima u svim kategorijama, obezbeđene robne nagrade.

Prijave učesnika su moguće do 21. decembra, a član Opštinskog veća za sport i omladinu Jovica Andrić objašnjava da je do promena na Novogodišnjem turniru došlo zbog veće atraktivnosti.

– Sada očekujemo mnogo veću tenziju i uzbuđenje, a i kvalitet igrača će više doći do izražaja. Mislimo da ćemo time podići takmičenje na viši nivo i privući još više publike. Prethodna dva turnira su bila organizovana na vrhunski način, nadamo se da će ovaj put biti približno tako, ako ne i bolje. Trudimo se, krenuli smo na vreme sa organizacijom i verujem da će svi biti zadovoljni. Pozivamo ekipe da se prijave – poručuje Jovica Andrić i dodaje da je kraj turnira planiran u januaru, nekoliko dana posle Božića.

Vršiocu dužnosti direktora Centra za sport i turizam opštine Srbobran Slobodanu Subiću predstojeće takmičenje u futsalu biće drugo od kako se nalazi na toj funkciji.

– Prethodni put je sve bilo izuzetno uspešno, posećeno i veoma dobro organizavano. Sada imamo zadatak da bar održimo taj nivo. Počeli smo kad treba, a izmene i ideje su napravljene u svrhu poboljšanja turnira i atraktivnosti, kako bi zainteresovali što veći broj ekipa. Prošle godine ih je bilo čak 64 računajući sve kategorije i bio je masovniji od prestižnog Dnevnikovog turnira u Novom Sadu – ističe naš sagovornik.

Subić podseća da se Novogodišnji turnir u futsalu, kao i oni u nožnom tenisu, basketu i uličnom fudbalu od pre nekoliko meseci organizuju u okviru projekta “Afirmacija sporta i omladine na teritoriji opštine Srbobran“.

– Po prvi put smo imali turnir u nožnom tenisu, basket je bio na izuzetnom nivou iako je trajao dva dana, dok je i ulični fudbal ispunio sva očekivanja. Zimus smo imali i klizalište, ne znam hoće li ga sada biti, ali cilj svih tih sportskih događaja je da animiramo rekreativce – završava v.d. direktora Centra za sport i turizam.

Kontakt telefoni za prijave na Novogodišnji futsal turnir:

Jovica Andrić  061/1660-985                                        Slobodan Subić 060/3001-580

Dalibor Maglajčević  060/7041-502                               Stefan Šijačić 063/7524-751