Slobodan Subić pomoćnik selektora ženske juniorske reprezentacije

Košarkaški trener Slobodan Subić imenovan je od strane Komisije za žensku košarku za pomoćnog trenera ženske juniorske reprezentacije Srbije.

Stručnjak iz Srbobrana će tako sledećeg leta biti deo stručnog štaba ekipe do 18 godina koja će pokušati da na velikom takmičenju osvoji još jednu medalju, baš kao što je to uradila ovog leta na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj kada im je oko vrata zasijalo srebro.

Selektor devojaka rođenih 2000. i 2001. godine biće Dragan Vuković, a pored Subića, pomagaće mu i Biljana Stanković.

Strateg ŽKK Srbobran ističe da je veoma počastvovan mestom na koje je postavljen, ali dodaje i da se ne nalazi prvi put u reprezentativnom pogonu.

– Ovo će mi biti peti put da radim kao jedan od trenera u mlađim selekcijama naše zemlje. Počeo sam sa kadetikinjama 2013, potom sam jedne godine pauzirao, pa sam bio sa mladom reprezentacijom, a ovog leta sam radio i sa njima i sa kadetkinjama. Juniorke će sigurno imati velike ambicije i nadam se da ćemo se vratiti sa što boljim plasmanom – govori Subić.

Njegove učenice, sestre Ivana i Jelena Curaković su prošle godine igrale za kadetsku selekciju Srbije, a ove je Ivana bila deo ekipe do 18 godina koja se diči srebrnim odličjem, dok je Jelena bila povređena.

– One bi trebalo da uzmu aktivno učešće u pripremama, ali ipak sve zavisi od selektora. Verujem da će se naći bar na širem spisku, a postoji mogućnost da još dve košarkašice (2001. godište) koje igraju za ŽKK Srbobran prođu mini pripreme i tako se izbore za mesto u timu – podvlači Slobodan Subić.

Darko Vujinović