OKK Srbobran pred Kikindu osakaćen povredama (subota, 17.00)

Bolnica u OKK Srbobranu. Desetkovana i povredama žestoko oslabljena ekipa Jovice Andrića posle poraza u samoj završnici od Beočina okreće se novom ispitu u B grupi Druge regionalne lige Sever gde ih u subotu, 1. decembra (17.00) kod kuće očekuje dvoboj devetog kola sa Velikom Kikindom koja je u poslednjih pet utakmica ostvarila samo jedan trijumf.

Osvrt na trenutnu situaciju u taboru zeleno-belih automatski skreće pažnju na tešku situaciju koja vlada na zdravstvenom planu. Posle gostovanja u Beočinu zbog povreda su van stroja ostali krilni centar Dejan Andrić, plejmejker Nikola Krga i mladi bek Aleksandar Srdanov. I dok strateg OKK Srbobrana sigurno neće moći da računa na prvu dvojicu, za 18-godišnjeg Srdanova ipak postoje male šanse da se pojavi u timu.

Podsećanja radi, zbog pokidanih ligamenata kolena već mesec dana šef Andrić lišen je pomoći nosioca igre Miloša Stojinovića, sa tim da je korpulentni centar otpisan do kraja sezone, a povrede muče i braću Jovana i Dejana Paroškog zbog čega nisu odigrali ni minut od početka takmičarske godine.

– Mnogo veći problem od izgubljene utakmice u Beočinu predstavljaće nam te povrede bitnih igrača. One su, kao i poraz sastavni deo sporta, ali sada su nas mnogo osakatile. Velika Kikinda je iz tog razloga favorit, iskusna su ekipa, igraju pametno i ako hoćemo da slavimo moramo ih pretrčati, gristi u odbrani i da nas šut i sreća prate. Daćemo svoj maksimum, pa šta nam Bog da. Jako teška sezona za nas, rezultati su još i odlični kada vidimo sve pehove – ukazuje u najavi susreta kormilar OKK Srbobrana Jovica Andrić.

Darko Vujinović