Mirjana Đokić: Vršac neće imati veću želju od nas (subota, 19.15)

Kup je završena priča, prvenstvo je prioritet. Sve misli uoči poslednje utakmice kod kuće u prvom delu sezone Druge lige Srbije košarkašice Srbobrana usmerile su na Vršac i subotu, 1. decembar (19.15) kada će pokušati da protiv najslabije ekipe šampionata overe petu vezanu prvenstvenu pobedu i na taj način se privremeno oproste od svojih navijača pred kojima će ponovo igrati februara sledeće godine.

Subićeve devojke važe za velikog favorita u duelu sa Vršankama čija prednost može da bude to što odmornije ulaze u ovaj meč jer su zbog pauze u ligi prethodni imale još pre dve nedelje, dok su mlade Srbobranke bile pritisnute zgusnutim rasporedom, računajući i juniorsku selekciju koja čini gotovo čitav seniorski sastav, pa će im za svega nedelju dana ovo biti četvrta utakmica u nizu.

Da poraz u Kupu Srbije od prvoligaša Šapca nije ostavio traga na ekipu potvrđuje i bitan šraf uigrane mašinerije ŽKK Srbobrana Mirjana Đokić.

– Svaki okršaj ima svoje dobre i loše strane, mi nastavljamo dalje u svom ritmu i najvažnije nam je prvenstvo, sve ostalo je bilo bonus. Sa sigurnošću mogu da kažem da su sve devojke dale maksimum, što se i videlo, međutim umor je imao najviše uticaja na konačan ishod. Što se tiče Vršca, istina je da će gošće biti odmornije od nas, mada sigurno neće imati veću želju za pobedom od nas. Mi igramo kod kuće i to nam daje ogroman motiv – samouvereno govori 17-godišnja Srbobranka.

Pozicija Banaćanki na tabeli neće uticati na to da izabranice Slobodana Subića podsvesno potcene rivala, tvrdi naša sagovornica.

– Mi to ne gledamo na takav način. Za svakog se pripremamo na isti način, bilo da se radi o najjačem ili najslabijem protivniku. Potrebno nam je samo pozitivno razmišljanje, koncetracija i hladna glava što i odlučuje utakmicu. Ovo je završni susret na domaćem terenu u polusezoni i uverena sam da ćemo moje saigračice i ja dati sve od sebe kao i do sada. Naravno, iskoristiću priliku i da ovim putem pozovem našu vernu publiku da dođe i još jednom nas podrži – podvlači u razgovoru za “Radio Srbobran“ Mirjana Đokić.

Darko Vujinović