Centar za socijalni rad podelio skoro 300 paketića

Centar za socijalni rad opštine Srbobran je svojim prostorijama u petak, 22. decembra 2017. godine upriličio podelu novogodišnjih paketića namenjenih deci bez roditeljskog staranja.

Deda Mraz je udelio 270 paketića koji su obezbeđeni uz finansijsku podršku lokalne samouprave, a tu su se našli i paketići Udruženja “Ruka spasa“, gde su se, pored slatkiša, nalazile i kape i šalovi koje su isplele ove vredne žene.

Tom prilikom je, pored direktorke srbobranske socijalne ustanove Biserke Veselinović, prisutan je bio i predsednik opštine Radivoj Paroški koji je naveo da mu je drago kada vidi nasmejana lica mališana.

– Približavaju se novogodišnji i božićni praznici i svakom detetu je bitan trenutak kada dobije poklon od Deda Mraza. Ovde su i paketići dama iz “Ruke spasa“ koje su pripremile svoje rukotvorine sa željom da omoguće topliju zimu našoj deci. Srbobran je sredina koja oseća socijalne probleme ljudi i zdušno izlazi u susret kako bi svaki čovek lepše dočekao predstojeće praznike – poručuje prvi čovek lokalne samouprave.

Nedavno usvojenim opštinskim budžetom odlučeno je da se u 2018. za socijalnu, dečiju i zdravstvenu zaštitu izdvoji nepunih 80 miliona dinara, što je uvećanje za 35 odsto u odnosu na godinu na isteku.

– To govori o tome da vodimo računa o svojim građanima i u najtežim trenucima u kojima se oni nalaze možemo da reagujemo i ublažimo poteškoće. Postoje i razne akreditovane humanitarne organizacije poput “Bisera“ i ja zaista sa ponosom govorim o njima, ali isto tako i o Centru za socijalni rad – govori Paroški.

On podseća i da je jednom prilikom rekao da još uvek postoje teška vremena i da nisu uvek u mogućnosti da obezbede lakši život svima.

– Međutim, iskreno se nadam da ćemo doći u situaciju da naše učešće u socijalnom zbrinjavanju bude manje, što bi značilo da će naši građani imati bolje uslove za život i iščekujem da će to vreme vrlo brzo doći – zaključuje Radivoj Paroški.

Darko Vujinović