Besplatni koncert cenjenog gudačkog kvarteta u Domu kulture

Beogradski četvoročlani gudački orkestar koji je od osnivanja pre 28 godina svojom uspešnom koncertnom angažovanošću i širokom medijskom zastupljenošću ušao u red vodećih srpskih kamernih ansambala nastupiće u petak, 14. decembra od 19 časova u Galeriji srbobranskog Doma kulture.

Članovi kvarteta su solista i kamerni muzičar Nevenka Tatić – profesor muzičke škole, solista i kamerni muzičar na violini Vladimir Vasiljević – profesor muzičke škole Mokranjac, solista i kamerni muzičar na violončelu Dušan Stojanović – solo čelista simfonijskog orkestra RTS-a i Ivana Erčić, kamerni muzičar na violi.

Kvartet je nastupao u svim većim gradovima naše zemlje, učesnici su brojnih međunarodnih festivala u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Međutim, ovaj kvartet je zastupljen i na internacionalnoj sceni. Gostovali su u Hrvatskoj, Makedoniji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, a čest su gost italijanskih koncertnih podijuma.

Pre 18 godina Beogradski gudački kvartet izdaje svoj prvi album pod nazivom „Numero Uno“, drugi, sa delima Otorina Respigija, sledi već nakon dve godine, dok treći disk sa delima Dmitrija Šostakoviča izdaju 2009.

Imaju uspešnu dugogodišnju saradnju sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda, a sarađuju i sa Ministarstvom kulture, Centrom za muziku Kolarčeve zadužbine, Beogradskim kulturnim centrom, kao i sa Madlenijanumom i Jugokoncertom.

Posle pauze u radu, od 2012. kvartet dobija koncertnu delatnost i u saradnji sa SOKOJ-em prošle godine realizuje projekat – koncerti muzike srpskih kompozitora.

Ulaz je slobodan.