“Kreativni Božić“ okupio preko 150 mališana

Uz različite maštovite radionice, osveženje, kolače, muziku u izvođenju trija iz “Bande drvene“ i paketiće koje su podelili Deda mrazovi u nedelju, 16. decembra u Pozorištancu održan je prvi “Kreativni Božić“ za decu u organizaciji članica Civilnog društva “Gloria“ iz Srbobrana.

Oko 150 mališana je tokom četvoročasovnog poslepodnevnog programa uživalo u igri i pravljenju medenjaka i ukrasa za jelke, a roditelji su imali mogućnost da ukoliko njihovo dete ima manje od pet godina tokom dana ostanu sa njim.

Prva dama “Glorie“ Natalija Barna je u izjavi za naš radio navela da su mališani vredno radili za vreme kreativnih radionica na sedam stolova.

– Koliko smo čuli, oni su zadovoljni što nam je bio i jedini cilj, da im na ovakav način ulepšamo pretpraznične dane. Kolače su pravile žene iz Civilnog društva i naporno smo radile u prethodne dve-tri nedelje kako bi sve danas izgledalo kako treba. Želela bih da se zahvalim lokalnoj samoupravi koja nam je obezbedila deo sredstava za paketiće i radionice, ostalo smo pribavili od “Univer eksporta“, “Reahema“ i “Bakinog kutka“. Takođe, hvala i “Bandi drvenoj“ koja nam je ulepšala ovaj događaj, a mi već razmišljamo o našim narednim planovima poput drugog letnjeg kampa – istakla je Natalija Barna.

Inače, “Kreativni Božić“ u Pozorištancu bila je prilika da roditelji na poziv organizatora donesu igračke koje njihova deca više ne koriste kako bi se iste kasnije bile podeljene ustanovama ili porodicama kojima bi se na taj način ulepšali predstojeći praznici.

Darko Vujinović