“Zvezdice“ Novogodišnjom priredbom okončale 2018. godinu

Novogodišnjom priredbom pod naslovom “Mi čekamo Deda Mraza“ sekcija modernog plesa “Zvezdice“ simbolično je u utorak, 18. decembra u ispunjenom Pozorištancu obeležila kraj 2018. godine.

Tom prilikom scenu su posetili Diznijevi dobri junaci iz čuvenih bajki koji su pravili novogodišnju žurku gde nisu pozvali zloće poput kapetana Kuke, Džafara, Grdane, Ursule, Snežne kraljice, veštice i drugih zbog čega su, kada su saznali za to, smislili plan kako da im napakoste.

Roditelji, braća, sestre, bake i deke sa pažnjom su pratili svoje mezimce tokom čitavih sat vremena programa koji se sastojao od plesa i glumačkih tačaka, a veče je završeno dodelom paketića od strane Deda mraza.

U njegovoj ulozi našla se koreograf “Zvezdica“ Tatjana Vujanić koja je za Radio Srbobran istakla da je deci bilo zanimljivo na sceni.

– Oni se druže i uživaju u igri. Ova priredba je nešto poput mjuzikla, predstava je praćena koreografijom i to je prilika da se Zvezdice iskažu i pokažu koliko su daroviti. Inače, pored toga što sam koreoagraf, ja sam i idejni tvorac, napisala sam predstavu, sama osmislila kostime, šila ih, a bila sam zadužena i za frizuru i šminku – objašnjava naša sagovornica.

Otkriva i da su za Novogodišnju priredbu vežbali mesec i po dana.

– Morali smo da se pripremamo i za druge manifestacije pa nam ostane malo vremena za ovakve tematske priredbe. Već smo počeli da se spremamo za Osmi mart, “Zmajeve dečije igre“ i druga gostovanja koja nas očekuju – naglašava ona i dodaje da će jedina aktivnost “Zvezdica“ do kraja kalendarske godine biti žurka, dok su nova okupljanja zakazana istovremeno sa povratkom u školske klupe.

Darko Vujinović