“Ruka spasa“ ne zaboravlja mlade majke

Lokalno Udruženje žena “Ruka spasa“ nastavilo je sa svojom misijom pomaganja mladim majkama iz srbobranske opštine. Ovoga puta poklone u vidu kompleta ručno izrađenih kapa, rukavica i čarapa od prirodnog pamuka, kao i bodija za bebe u petak, 21. decembra u Maloj sali opštine dobilo je 36 žena koje su se porodile u prethodna dva i po meseca.

Posle marta, maja i septembra ovo je bila četvrta humana akcija “Ruke spasa“ ovakvog tipa, a prva dama pomenutog udruženja Savka Lazić primetila je da je svakog puta na spisku bilo sve više majki.

– Drago mi je zbog te činjenice, ali u našoj opštini ove godine rodilo se ukupno 105 beba što je nažalost veoma malo. Mi radimo sa mnogo ljubavi i svim ženama je najlepše kad počnemo da izrađujemo poklone za novorođenčad. Roditelji su se jako obradovali, to je naš mali znak pažnje. Nadamo se da ćemo na ovaj način podstaknuti i druga udruženja da podrže ovakve akcije – naglasila je sagovornica “Radio Srbobrana“ i dodala da je lokalna samouprava podržala njihov projekat na osnovu kog će bebe dobiti komplet posteljinu za krevetac.

Lazićeva otkriva i da su se žene okupljene u “Ruci spasa“ odazvale pozivu Mesne zajednice da povodom predstojećih praznika umese što više kolača, a takođe će deci čije porodice koriste usluge Narodne kuhinje pokloniti oko 50 kompleta kapa i šaleva.

– Podsetila bih i da je akcija pomoći za našu deca sa Kosova i Metohije dva puta produžavana. Što se tiče novčanih sredstava, sakupili smo 45.000 dinara od kojih smo kupili 400 litara ulja, 35 kilograma testenine i 50-ak kesica gotovih supa. Svi prikupljeni paketi su spremni i poslaćemo ih u predstojećem periodu – podvukla je Savka Lazić uz zahvalnost svima koji su se odazvali pozivu da pomognu.

U ime opštine Srbobran prisutnima u Maloj sali obratila se šefica kabineta prvog čoveka lokalne samouprave Milica Zarić.

– Naravno da ne može da nas raduje podatak da je ove 2018. rođeno samo 105 beba. Međutim, naglasila bih da je naša opština podržava politiku u cilju povećanja nataliteta koja se sprovodi na republičkom nivou, a humanitarni rad udruženja poput “Ruke spasa“ nastavićemo da pomažemo i u narednoj godini. Hvala Savki Lazić i njenim saradnicama i nadam se da će vam ovi pokloni puno značiti – poručila je tom prilikom Milica Zarić.

Darko Vujinović