Opštini Srbobran za video nadzor 2,1 milion dinara

Na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je za opštinu Srbobran izdvojio je 2,1 milion dinara namenjenih postavljanju video nadzora na tri javna mesta.

Prema ugovoru koji je u utorak, 26. decembra 2017. godine u Vladi Vojvodine potpisao predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški, video nadzor dobiće dvorišta Osnovne škole „Žarko Zrenjanin Uča“ u Nadalju, vrtić „Bambi“ u Srbobranu i velika raskrsnica ulica Cara Lazara, Filipa Višnjića i Petra Drapšina. Obaveza lokalne samouprave biće da obezbedi dodatnih 16 odsto od izdvojene sume.

Prvi čovek opštine istakao je da se i poslednji dani ove godine koriste za realizaciju važnih poslova i pokrenutih projekata.

– Postavljanje video nadzora na javnim mestima za nas je veoma vredno jer nastojimo da na svaki način unapredimo bezbednost naših sugrađana, posebno najmlađih. Raskrsnica na kojoj se sreću tri ulice, Cara Lazara, Filipa Višnjića i Petra Drapšina, u neposrednoj blizini Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj“, veoma je frekventna i koriste je brojna vozila i pešaci. Od trenutka od kada smo uveli besplatni prevoz za učenike, pešački prelaz na ovoj raskrsnici koristi još veći broj đaka jer se autobusko stajalište nalazi na suprotnoj strani u odnosu na školu, pa moramo maksimalno obezbediti ovu raskrsnicu – poručio je Paroški.

Prema njegovim rečima, video nadzor svakako unapređuje bezbednost, a podvlači i da očekuje veću pažnju svih učesnika u saobraćaju.

– Isto tako, važno je da video nadzorom obezbedimo i dvorišta dve obrazovne ustanove, vrtića “Bambi“ i Osnovne škole “Žarko Zrenjanin Uča“, jer želimo da uvek znamo šta se događa na ovim mestima i da li neko ugrožava našu decu i imovinu u ovim ustanovama. Hvala ne samo ovom, već i svim drugim pokrajinskim sekretarijatima koji su tokom 2017. godine punom snagom podržali projekte opštine Srbobran. Zbog toga danas na kraju godine imamo bolju i razvijeniju opštinu Srbobran nego što smo to imali na početku, i uveren sam da ćemo to moći reći i na kraju 2018. godine. Znam da zajedničko delovanje obezbeđuje najbolje rezultate – podvukao je Radivoj Paroški nakon potpisivanja ugovora.