Nadaljski đaci Novogodišnjim bazarom obeležili kraj polugodišta

Kraj prvog polugodišta nadaljska osmoletka “Žarko Zrenjanin Uča“ proslavila je u petak, 21. decembra Novogodišnjim bazarom u prostorijama škole gde je 175 učenika svih razreda svojim sugrađanima koji su se odazvali pozivu prodavali kolače, praznične ukrase i čestitke.

Na ovu ideju škola je došla u razgovoru sa članovima Učeničkog parlamenta i to nakon što im se prošlogodišnje karaoke povodom završetka polugodišta nisu dopale.

– Naši đaci su sa svojim razrednim starešinama, učiteljicama i nastavnikom likovnog vaspitanja pravili čestitke i ukrase, a bilo je dosta pomoći od strane roditelja. Mame su se najviše potrudile praveći novogodišnje medenjake. Svaki razred imao je zajedničku kasu i zarađeni novac potrošiće po dogovoru. Inače, odziv je bio odličan, polepljeni plakati po Nadalju dali su rezultata i dobili smo pozitivne kritike. Roditelji su oduševljeni, deca su takođe jako zadovoljna i ovo će postati tradicija – naglasila je za Radio Srbobran direktorka škole Branislava Zeremski uz poruku da će bazar ovakvog tipa biti organizavan i povodom Uskrsa.

Darko Vujinović