Andrić: Postali smo najmasovniji futsal turnir u Vojvodini

Konačan broj ekipa na Novogodišnjem futsal turniru u Srbobranu, računajući sve kategorije, popeo se na 86 nakon što su organizatori prihvatili prijave koje su stigle neposredno posle odrađenog žrebanja.

Seniorsku konkurenciju sada čini 30 timova, bitke na petoparcu kod veterana vodiće 16 ekipa, pioniri su po tom pitanju izjednačeni sa seniorima, dok će se najmlađi – petlići predstaviti u deset timova.

Član Opštinskog veća zadužen za sport Jovica Andrić podvlači da je čast i zadovoljstvo biti deo trećeg izdanja Novogodišnjeg turnira.

– Ne znamo kada će biti završen, ali možemo se pohvaliti da smo uspeli u tome da budemo najbrojniji futsal turnir u Vojvodini i jedan od namasovnijih u čitavoj zemlji. Svi se ponosimo tim podatkom. Svake godine nam dolazi sve više ekipa – naglašava Andrić.

Sumirajući prvi dan podvukao je da je sve proteklo po planu, kao i da je tenzija bila prisutna u nekim utakmicama, što je, kako kaže, normalno jer svi žele da se dokažu.

– Samo neka sve bude u fer plej duhu i bez povreda. Deca su pokazala zavidan kvalitet i znanje, a ekipe iz naše opštine su se prikazale u dobrom svetlu. Poseta je takođe bila zadovoljavajuća i sigurni smo da će svakim danom na svakom polju biti još bolje. Redovno se čujemo sa učesnicima i tako krojimo raspored, a podsetio bih i da je istovremeno sa turnirom počela i humanitarna akcija. Pozivamo publiku da se uključi jer kupovinom karte od 100 dinara možemo pomoći ugroženim porodicama iz naše opštine, dok je istovremeno moguće osvojiti nagradno letovanje u Sutomoru sledeće godine – ukazuje član Opštinskog veća za sport i dodaje da bez učešća lokalne samouprave futsal turnir ne bi bio na vrhunskom nivou.

Darko Vujinović