Novogodišnji turnir džudista za kraj uspešne godine

Džudo klub Turija organizovao je u nedelju, 23. decembra u turijskoj sportskoj hali tradicionalni Novogodišnji turnir koji je okupio uglavnom mlađe članove ovog kluba iz sva tri naseljena mesta srbobranske opštine.

Iako nosi naziv turnir, on nije bio takmičarskog karaktera, već prilika da oko 50 mladih džudista pred članovima svojih porodica demonstrira do sada naučene veštine.

Skup je pozdravnim govorom otvorio član Opštinskog veća za sport i omladinu Jovica Andrić, a na kraju dana svu decu je medaljama nagradio Deda mraz.

Džudo klub Turija postoji od 1994, a trener Milan Srdanović je u razgovoru sa medijima naglasio da se Novogodišnji turnir održava gotovo 20 godina.

– Radimo u Srbobranu, Turiji i Nadalju  i ovo je prilika da se mladi džudisti iz tri grupe koji se manje poznaju bore, druže i dobiju medalje. Upravo to je i cilj, pored sumiranja utisaka i najave za 2019. u koju udarnički krećemo kada počne školska godina. Već početkom februara na red dolazi prvenstvo Vojvodine za kadete, dok je turnir našeg kluba zakazan za mart – rezonuje naš sagovornik.

U osvrtu na godinu koja broji poslednje dane, Srdanović ukazuje da je ona bila veoma uspešna, obogaćena sa nekoliko medalja osvojenih na državnim prvenstvima što je, kako kaže, veliki rezultat.

– U pitanju su generacije 2006, 2007 i 2008. i od te dece očekujemo da se pokažu i u budućnosti. Oni su naše uzdanice. Takođe, rezultate i rad našeg kluba prepoznao je i opštinski Sportski savez od kojeg ćemo dobiti prestižno priznanje za najuspešniju školu sporta i nagradu za mladu nadu u muškoj kategoriji. Drago nam je zbog toga, a mi ćemo se truditi da opravdamo poverenje i budemo još bolji – zaključuje trener Milan Srdanović.

Darko Vujinović