Lokalna samouprava obradovala korisnike Narodne kuhinje

Korisnici Narodne kuhinje u Srbobranu, Turiji i Nadalju dočekali su praznike uz bogatiju trpezu. Udruženim snagama u humanoj misiji lokalna samouprava, Centar za socijalni rad, lokalni Crveni krst i sve tri Mesne zajednice na teritoriji opštine obezbedili su 180 paketa kolača za svakog pojedinca, a uz to deca čiji su roditelji na narodnom kazanu dobila su novogodišnje paketiće.

Takođe, svoj doprinos dali su i Unija žena SNS, Forum žena SPS, Forum žena SVM, Civilno društvo “Glorija“, Udruženje “Ruka spasa“ čije su članice šile kape i šaleve za decu, kao i ostali građani koji su se uključili u akciju.

Tim povodom prvi čovek opštine Radivoj Paroški, direktorka Centra za socijalni rad Biserka Veselinović, predsednici Saveta Mesnih zajednica Ninoslav Jokanović (Srbobran), Miloš Jovanović (Turija) i Dejana Aleksijević (Nadalj) obišli su u ponedeljak, 31. decembra prostorije koje služe Narodnim kuhinjama u sva tri naseljena mesta kako bi uručili poklone onima kojima su namenjeni.

Kako je rekao šef lokalne samouprave na ovaj način napravljen je veliki iskorak jer je po prvi put ovim povodom ostvarena saradnja opštine, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Mesnih zajednica Srbobran, Turija i Nadalj.

– Napravili smo veliki iskorak, a Mesne zajednice su shvatile svoju društvenu ulogu i odgovornost što je za svaku pohvalu. Želeli smo da korisnicima Narodne kuhinje ulepšamo praznike, oni zaslužuju da Novu godinu dočekaju za bogatom trpezom, a igračaka i slatkiša za decu nikad nije dosta – poručio je između ostalog Radivoj Paroški.

Inače, pakete je nešto ranije, uz podršku lokalne samouprave, delio i Centar za socijalni rad opštine Srbobran. U njima su se nalazili suhomesnati proizvodi, narandže i slatkiši u vidu želea i ratluka.

Darko Vujinović