Srbobran uz muziku i vatromet dočekao novu 2019!

Muzika “Garavog sokaka“, besplatno kuvano vino i čaj, kao i turijske kobasice bili su sasvim dovoljan povod da mnogobrojni Srbobranci i gosti sa strane na Trgu slobode u odličnom raspoloženju isprate staru i dočekaju novu 2019. godinu.

Lokalna samouprava odlučila je da posle duže vremena u parku organizuje najluđu noć, a odziv građana govori da je to bio pun pogodak.

Bane Krstić je sa svojim bendom nizao hitove i pesme koje su odolele ispitu vremena, od “Skeledžije“, “Mađarice“, “Ko te ima taj te nema“, “Ćiri bu ćiri ba“, “Neko, neko ko je daleko“, “Ponekad“ i drugih, a tačno u ponoć upriličen je veličanstveni višeminutni vatromet kojim se i simbolički ušlo u Novu godinu.

“Garavi sokak“ je nakratko scenu prepustio Radivoju Paroškom kako bi se šef lokalne samouprave obratio okupljenima.

– Prijatelji Srbobranci, Turijci i Nadaljčani, čestitam vam Novu godinu! Da je proslavimo u zdravlju i veselju i da nas uvek prati dobro raspoloženje i radost. Zajedno možemo mnogo i od 2019. očekujem da nam donese više uspeha, sreće i zadovoljstva. Učinimo dobre stvari u našim porodicama, učinimo sve kako bi naša opština bila bolja i lepša. Želim vam puno zdravlja i radosti i da na našim licima bude više osmeha – poručio je Paroški.

Ubrzo potom, čelni čovek srbobranske opštine se zajedno sa pomoćnicom Branislavom Sekulić, članovima Opštinskog veća Radivojem Debeljačkim i dr Ilijom Gazepovim, predsednikom Saveta Mesne zajednice Srbobran Ninoslavom Jokanovićem i v.d. direktora Centra za sport i turizam Slobodanom Subićem uputio u posetu dežurnim službama Policijske stanice, Vatrogasne jedinice, Doma zdravlja i Javno-komunalnog preduzeća Graditelj.

Uz međusobne čestitke i želje za Novu godinu, zaposleni su od gostiju dobili skromne poklone, kao i turijske kobasice direktno sa Trga slobode na kojem je proslava nastavljena do kasno u noć.

Darko Vujinović