Kraj zimskog raspusta uz tradicionalnu radionicu starih zanata

Klub za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti Vojvodine je između 7. do 11. januara po 23. put organizovao radionicu starih zanata za decu koja se, po navici, uvek održava tokom zimskog raspusta.

Ove godine odazvalo se 88 dece osnovnoškolskog uzrasta, a tokom pet dana boravka u prostorijama pomenutog Kluba u periodu od 9 do 13 časova polaznici ove tradicionalne radionice naučili su da prave različite korisne i zanimljive stvari i predmete od raznolikog materijala. Pored svega, kraj je ovog puta obeležen izložbom radova i simboličnom predstavom.

Poslednjeg dana, u petak, posetio ih je i čelni čovek opštine Srbobran Radivoj Paroški koji nije krio oduševljenje onim što je video na licu mesta.

– Lokalna samouprava podržava rad Kluba za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti Vojvodine i za svaku pohvalu je što njegovi članovi svojim aktivnostima uspevaju da okupe veliki broj ljudi. Ovo je dobar primer, video sa mnogo lepih stvari, recimo kako se pravi zembilj. Pretpostavljam da će vam ovo što ste naučili na raspustu ostati u trajnom sećanju, kao i druženje tokom svih pet dana – poručio je šef lokalne samouprave u obraćanju deci koja su mu zauzvrat otpevali pesmu.

Predsednica Kluba za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti Vojvodine Iboja Forgač istakla je, između ostalog, da se radionica finansira na osnovu pisanog projekta uz podršku opštine, ali i Pokrajinskog sekretarijata za nacionalne manjine

Darko Vujinović