Otvorena izložba poklon kalendara

Poklon izložba kalendara srbobranskog likovnog umetnika Vladimira Cucića otvorena je u petak, 11. januara u Galeriji lokalnog Doma kulture.

Prisutne je najpre pozdravio novi direktor ove ustanove Vladimir Nikolić koji se na ovu funkciju vratio posle deset godina, a prvo pojavljivanje u javnosti od kada je imenovan na mesto čelnog čoveka Doma kulture iskoristio je da najavi kako će se sa svojim saradnicima truditi da građanima pruži što kvalitetnije programe.

            – Nadam se da ćemo ispuniti vaša očekivanja, a vi ćete povratnom informacijom reći da li radimo dobro i šta biste želeli. Ukoliko budemo u mogućnosti, ispunićemo te želje sa zadovoljstvom, a ja očekujem da ću raditi makar jednako kao nekad, ako ne i bolje – naglasio je Nikolić tom prilikom.

Pogled na izložene radove-kalendare i stvaralaštvo Vladimira Cucića dao je akademski slikar Svetozar Kaćanski Batuka.

            – Cucić je sa svojim hobijem dostigao visok likovni nivo. Amateri mogu i te kako da budu kvalitetni i kreativni jer nisu opterećeni kriterijumima. Priznajem da sam prijatno iznenađen raznolikošću motiva i kvalitetom. Takođe, niko pre njega se nije odlučio da svoje radove na kalendarima pokloni sugrađanima – ukazao je Kaćanski.

Veče nije proteklo bez poezije, a za ovu priliku srbobranski pesnik Goran Blagojević kazivao je stihove Miroslava Antića, kao i kratak tekst centralne ličnosti večeri Vladimira Cucića, dok se sam autor u svom obraćanju zahvalio svojoj porodici i saradnicima i zamolio prisutne da kalendare ne uzmu odmah, već da oni budu izloženi do ponedeljka kako bi mogli da ih vide i ostali zainteresovani građani.

Darko Vujinović