Vladimir Nikolić: Insistiraću na kvalitetu, izaći ćemo mladima u susret

Želim da imamo više imamo muzičkih programa svih žanrova, likovne izložbe, pozorišne predstave, niz predavanja o različitim korisnim temama, okrenućemo se i mladima, a ono na čemu ću insistirati je kvalitet – poručio je, između ostalog, u razgovoru sa novinarima Vladimir Nikolić, novi direktor Doma kulture koji je na dužnost stupio 1. januara.

Nikoliću je ovo praktično povratak na čelo srbobranske kulturne ustanove s obzirom da je ovu funkciju obavljao u periodu od 2005. do 2008. godine. Predviđeni program za 2019. Skupština opštine je usvojila prošlog meseca, pa će planirani projekti biti ostvareni u narednim mesecima.

            – Neće se odstupati od niza tradicionalnih programa. Ne postoji razlog da se oni prekidaju, svi su bili zadovoljni i nastavljamo u tom pravcu, ali ćemo gledati da sve izgleda što je kvalitetnije moguće, sa boljim izvođačima i gostima. To bi automatski privuklo i ljude sa strane, ne samo iz naše opštine – objašnjava prvi čovek Doma kulture.

Ono što sledi već u utorak je izložba grafika pod nazivom “Otisak života“ mladog i  nagrađivanog srbobranskog autora Đorđa Ćorića, zatim je za četvrtak zakazan koncert starogradskih i evergrin pesama koje će uz pratnju tamburaškog orkestra “Zorule“ izvoditi Miloš Radović, dok je 24. januar dan kada je najavljeno odigravanje urnebesne komedije “Moja idealna polovina“ sa Milanom Kalinićem, Olgom Odanović, Anastasiom Mandić i Vučićem Perovićem.

Naš sagovornik ističe još da svako ima viziju posla kojim se bavi, a primećuje da omladina nije dovoljno zainteresovana za kulturne programe zbog čega bi, priznaje, voleo da sazna šta oni žele kako bi im se izašlo u susret.

            – Potrebno je da imamo povratnu informaciju, neka iznesu svoje mišljenje. Vrlo rado ćemo ih saslušati. Šteta je što do sada nisu pokazivali interesovanje, naročito jer je mnogo toga vrednog što bi trebalo videti i većina programa je besplatna. Pozivam ih da dođu, naša vrata su otvorena za svačije predloge jer mi radimo u interesu publike – zaključio je Vladimir Nikolić.

Darko Vujinović