Beglučani stali u finalu, Vrbašanima zlato

Ekipa Kraljevine Srbije je šampion trećeg izdanja Novogodišnjeg futsal turnira u Srbobranu! Momci iz Vrbasa i Kule su u subotnjem finalu u krcatoj sportskoj hali slavili nad domaćom družinom iz Baki dom plusa rezultatom 3:0 (0:0) čime su uz najvredniji pehar i medalje osvojili i vaučer u iznosu od pozamašnih 200.000 dinara koliko su organizatori namenili najboljima u seniorskoj konkurenciji.

Pogled na semafor i konačni ishod ne odslikava verodostojno odnos snaga i razvoj događaja na terenu u tvrdoj, borbenoj utakmici dva rivala koja su sasvim zasluženo dogurala do završne predstave takmičenja započetog još u drugoj polovini decembra.

Uprkos činjenici da je prvih 20 minuta okršaja proteklo bez pogodaka, uzbuđenja i odličnih prilika sa obe strane nije manjkalo. Publika sa tribina je svoju naklonost, razumljivo, poklonila svojim Srbobrancima, ali ni to nije pomoglo Perendiću i društvu da obezbede prednost u uvodnom delu igre.

Kako je u nastavku proticao meč, nije bilo malo onih koji su mislili da će penal serija biti presudna u odluci o novom prvaku. Ipak, 29. minut doneo je prvi gol i to u mreži Alena Markovića, golmana Baki dom plusa. I nakon tog momenta svaki scenario bio je moguć, mada je sve više do izražaja dolazio kvalitet igrača Kraljevine Srbije.

Potvrda je stigla u 36. minutu kada gosti dupliraju vođstvo, dok je 120 sekundi kasnije trećim preciznim hicem samo overen trijumf i šampionski naslov, za neizmernu sreću sa jedne i razočaranje sa druge strane.

Ipak, Srbobranci nisu ostali praznih ruku, naprotiv, pored odličja i pehara, pripalo im je i 100.000 dinara koliko je izdvojeno za drugoplasiranu ekipu.

Kraljevina Srbija: Davor Samardžić, Marko Živkucin, Nemanja Peković, Predrag Perović, Filip Jakšić, Nemanja Šćepanović, Aleksandar Ćovin, Darko Sušić, Rašo Lazetić, Dejan Kronić, Damir Maćiženski, Dražen Arvai.

Baki dom plus: Alen Marković, Nemanja Perendić, Kornel Bakoš, Mark Hodonicki, Ervin Hodonicki, Mikloš Fulajtar, Bela Baliž, Darko Tešanović, Nebojša Ivanović, Oliver Kočiš.

Pre najatraktivnijeg dvoboja, megdan su podelili i poraženi polufinalisti Gradina sistem Temerin i Aca keš. Ljubitelji futsala svedočili su pravoj goleadi, a više razloga za zadovoljstvo i osmehe imali su Temerinci koji su rezultatom 6:4 stavili pobedničku tačku na turnir i bronzane medalje oko vrata po završetku susreta. Uz to, na ravne časti podeliće 50.000 domaćih novčanica.

Gradina sistem Temerin: Luka Grgić, Srđan Stanić, David Vulović, Aleksandar Tankosić, Čedomir Veselinović, Čedomir Nikolić, Vlada Stojanović, Dejan Blanuša, Goran Švonja, Dragan Zeljković, Bojan Marojević, Ljevaja.

Leteći Holanđanin je rutinski u finalu savladao VMR Alatnicu u kategoriji veterana (6:2), dok je treću poziciju zauzela ekipa Maksbet Mladost koja je nadigrala Đoletove drugove (5:3).

Leteći Holanđanin: Bojan Antonić, Miljan Krivokapić, Željko Zečević, Slobodan Milović, Igor Miricki, Goran Borović, Igor Mićunović, Radoslav Lazetić, Dražen Arvai, Željko Aćanski, Petar Kovač.

Na samom vrhu kod pionira (do 15 godina) nadmetanje je završio tim Ljuba plus čiji su igrači trijumfovali nad Komšijama iz Vrbasa sa 4:3, a Konama je službenim rezultatom 3:0 zauzela najniže mesto na postolju jer se suparnici iz Da mi jo trendinga nisu pojavili.

Ljuba plus: Nikola Rankov, Nikola Pincolić, Miloš Mirosavljević, Loren Hodonicki, Ljubomir Živanović, Ivan Arđeljan, Kristijan Feher, Zoran Milosavljević.

Penali su bili odlučujući faktor kojim se došlo do imena šampiona kod najmlađih učesnika, petlića (12 godina i mlađi). Furija je bila uz Acovu bandu posle nerešenog ishoda (2:2) sa družinom One team 1 u regularnom delu. Trećeplasirani u ovoj kategoriji bili su Front lajnersi, slavljenici iz duela sa One team 2 (2:0).  

Acova banda: Ivan Martinović, Stefan Sukajčević, Dimitrije Kaluđerović, Jovan Kaluđerović, Nemanja Pavićević, Vukašin Međedović, Dušan Bugarnik.

Član Opštinskog veća za sport i omladinu Jovica Andrić koji je po prvi put bio deo Novogodišnjeg futsal turnira podvukao je u ime organizatora da su svi prezadovoljni kako je takmičenje proteklo i da je odrađen maksimalan posao.

            – Igrači nisu doživeli nijednu težu povredu, najkvalitetnija ekipa je pobedila, a posebno smo ponosni što su Srbobranci uzeli medalju. Pokazali su srčanost i veliku borbenost koja ih je i dovela do kraja. Od 30 seniorskih timova, 25 je bilo jako dobro, viđene su odlične utakmice, dobar tempo, želeli smo da vidimo kvalitet, mnogo trčanja i više borbenosti i to smo dobili. Iskreno, jedva smo čekali kraj, umorili smo se, mukotrpno smo radili. Takođe, turnir je bio lepa promocija Srbobrana, nadam se da ćemo se dogodine videti u još većem broju, a hvala mnogo i publici i medijima koji su nas pratili – zaključio je Jovica Andrić.

Čelni čovek opštinskog Centra za sport i turizam Slobodan Subić podelio je utiske sa Andrićem i dodao da je Novogodišnji turnir iz godine u godinu sve bolji što se manifestuje i kroz veći broj prijavljenih učesnika.

            – Naš tim organizatora nije mali, tu je i deset do 15 ljudi koji možda javnosti nisu primetni, ali su bili tu da sve bude po planu. Naglasio bih i da smo imali blizu 40 ekipa u mlađim kategorijama, oni nisu plaćali kotizaciju i po tome smo verovatno jedinstveni u Vojvodini. Uspeli smo i da obezbedimo kvalitetne nagrade za njih. Osvajači medalja su dobili poklon kartice za kupovinu u buticima našeg sponzora Sport vižna, prvaci u iznosu od 20.000, vicešampioni 15.000, trećeplasirani po 10.000 dinara, dok je najboljem igraču pripala kartica u vrednosti od 5.000 domaćih novčanica – govori Subić i ne zaboravlja da pomene humanitarni karakter turnira, pa je tako tokom svih dana prodato nepunih 1.000 tiketa, što je prihod od gotovo 100.000 dinara koji je namenjen najugroženijim porodicama na teritoriji srbobranske opštine.

Primetno zadovoljan viđenim bio je i šef lokalne samouprave Radivoj Paroški koji je prisustvovao seniorskim okršajima za treće mesto i šampionsku krunu.

            – Utisci su veoma dobri. Čuo sam i od predstavnika ekipa da su zadovoljni organizacijom, što govori da smo naš sportski centar sa određenim investicijama doveli do takvog stanja da može da bude domaćin ovakvih velikih takmičenja. Podsetio bih da je ovo najstarija sportska hala u Vojvodin (otvorena 1970. godine prim.aut.), a vidite sami kako izgleda. Čitavo takmičenje je teklo po planu i finale je samo pokazalo da je sport pobedio. Želeo bih da istaknem i da Srbobran sa različitim manifestacijama i aktivnostima tokom godine postaje živ grad, pokazujemo da to možemo. Ovo je takođe i lepa promocija naše opštine, svi timovi sa strane će sa sobom odneti lepe utiske i veoma nam je drago zbog toga – zaključio je predsednik Radivoj Paroški.

NAJBOLJI IGRAČ TURNIRA – PREDRAG PEROVIĆ (KRALJEVINA SRBIJA)

PRVI STRELAC TURNIRA – DARKO TEŠANOVIĆ (BAKI DOM PLUS)

NAJBOLJI GOLMAN – ALEN MARKOVIĆ (BAKI DOM PLUS)

Darko Vujinović