Srbobranci pozdravili Putina i Vučića

Među 120.000 hiljada ljudi, koliko ih je u četvrtak bilo u Beogradu, predsednika Rusije Vladimira Putina i prvog čoveka Srbije Aleksandra Vučića pozdravili su i Srbobranci. Puna dva autobusa krenula su nešto posle podneva put prestonice gde su nakon dolaska u koloni sa ostalim građanima iz svih krajeva naše zemlje prešli Brankov most kako bi došli do Terazija gde je bilo predviđeno okupljanje.

Posle određenog vremena, masovna šetnja nastavljena je sve do Slavije, a krajnje odredište bio je plato ispred Hrama Svetog Save odakle se sa više postavljenih video bimova moglo pratiti šta se dešavalo unutar najveće pravoslavne bogomolje na Balkanu kada su oko 19 časova stigli lideri Srbije i Rusije, Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.

Pola sata kasnije, državnici su izašli sa Patrijarhom Irinejom i ostalim članovima delegacije, a pošto je uzeo mikrofon u ruke, najpopularniji strani političar u našoj zemlji se na srpskom i ruskom jeziku zahvalio okupljenom narodu na prijateljstvu.

Jedan od onih koji je sa svojim sugrađanima otputovao za Beograd bio je i prvi čovek opštine Srbobran Radivoj Paroški.

            – Skup je bio veličanstven i mogu da kažem da mi je veliko zadovoljstvo što sam bio deo toga i što sam se našao među tih 120.000 ljudi koji su prošetali prestonicom i pokazali ljubav prema Srbiji. Sa nama su uglavnom išli mladi, a video sam i da ih je u našem glavnom gradu bilo mnogo. Naravno, deo naše grupe bili su i stariji, ali izdržali su čitav dan bez nekih poteškoća. Takođe, vreme nas je poslužilo, jedino je uveče bilo nešto hladnije, mada ipak je januar – sumira svoje utiske šef lokalne samouprave u razgovoru za “Radio Srbobran“.

Paroški ističe da na licu mesta vladala lepa atmosfera.

            – Dobrim raspoloženjem smo pokazali svoj odnos prema ovom velikom događaju za našu zemlju. Na ovaj način smo pre svega dali podršku predsedniku Vučiću i borbi koju vodi za interese Srbije, međutim iskazali smo i veliku zahvalnost narodu Rusije i njihovom lideru Putinu zbog toga što nam je bio i ostao veliki saveznik – zaključio je Radivoj Paroški.

Darko Vujinović