Kuglana i zvanično otvorena, veliko interesovanje za termine!

Posle čitave decenije, kuglana u Srbobranu ponovo radi! Jedan od prioriteta opštinskog Centra za sport i turizam u protekloj godini bilo je vraćanje stare namene ovom prostoru koji je dugo vremena bio van upotrebe i zatrpan nepotrebnim stvarima, a posle godinu dana od prvih konkretnih koraka, kuglana je u utorak, 22. januara i zvanično otvorena.

Kompletno renoviranje objekta iznosilo je 4,5 miliona dinara, od čega je 2,5 stiglo putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, dok je preostalih dva miliona obezbedila lokalna samouprava.

Ono što je takođe važno, svi koji požele da na aktivan i zabavan način provedu slobodno vreme u prijatnom i osveženom ambijentu uz druženje i igru rušenja čunjeva moći će tokom svakog dana u periodu od 17 do 23 časa, za kada je predviđeno radno vreme, da rezervišu termine, i to pozivom na broj 021/731-279. Cena za pola sata boravka u kuglani iznosi 200 dinara.

Predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški nije krio zadovoljstvo urađenim poslom, a u obraćanju medijima posebno je, uz zahvalnost, naglasio ulogu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i njegovog prvog čoveka Vladimira Bateza.

            – Uz njihovu pomoć smo finansirali opremanje kuglane i značajno su doprineli da ona bude kompletirana. Kada su prošle godine krenuli radovi, trebalo je mnogo vremena da se sve raščisti od raznih nepotrebnih stvari, dok je opremanje trajalo oko mesec dana. Sada možemo da budemo ponosni kako izgleda ovaj deo sportskog centra koji je potpuno završen i nudi sadržaje za različite aktivnosti. Iako je jedan od najstarijih u Vojvodini, sada je obnovljen i podmlađen – podvukao je šef lokalne samouprave.

Proslavljeni odbojkaš i bivši reprezentativac naše zemlje, a sada pokrajinski sekretar Vladimir Batez zahvalio se na pozivu za zajedničko otvaranje kuglane.

            – Veliko je zadovoljstvo videti kako se realizuju ovako značajni projekti. Imao sa priliku da se uverim šta se u Srbobranu radi na polju sporta i omladine i vidim značajne pomake. Ono što mi vidimo kao prioritete su revitalizacija sportske infrastrukture, sportskih centara i fiskulturnih sala. Takođe, veoma nam je bitno da u svakoj opštini i gradu imamo partnere, a mi kao njih vidimo lokalnu samoupravu. Siguran sam da ovo nije jedini projekat koji ćemo realizovati zajedničkim snagama – naveo je Batez.

Vršilac dužnosti direktora Centra za sport i turizam Slobodan Subić ukazao je da je Srbobran nekada imao uspešan Kuglaški klub čiji su članovi svojevremeno osvajali Radničke igre na republičkom nivou, kao i takmičenja pod pokroviteljstvom saveza.

            – Imamo značajan broj rekreativaca i mislim da ćemo sad uspeti da ih vratimo. Nažalost, kuglana ne ispunjava uslove za takmičenja jer su potrebne četiri umesto dve staze, međutim prostor je reprezentativan, izuzetan za treninge, lokalne lige i turnire koje ćemo organizovati. O interesovanju dovoljno govori podatak da je za dva dana od objave u medijima već rezervisano više od polovine  najavljenih raspoloživih termina – poručio je Subić i dodao da je tokom prošle godine u sportsku infrastrukturu uloženo između 7,5 i osam miliona dinara, što je, kako kaže, samo početak.

Darko Vujinović